Una dintre mâncărurile preferate ale românilor este cea care conţine și perișoare. Acestea pot fi făcute fie din carne de pasăre, fie din carne de porc. În ambele cazuri, acestea sunt extrem de gustoase și preferate atât de adulţi, cât și de copii. La fel ca în cazul supei de găluște, ciorba de perișoare reprezintă un adevărat test pentru gospodinele neiniţiate. Această reţetă este uneori dificilă din pricina perișoarelor, care nu ies mereu pufoase și gustoase. În timp ce borșul tradiţional se pregătește din legumele preferate de fiecare, perișoarele din carne tocată au nevoie de orez și condimente, dar și de câteva ingrediente secrete pentru a ieși perfecte. Gospodinele folosesc adesea carnea rămasă de la sarmale, care conţine deja orez, și adaugă cimbru sau leuștean, smântână și gălbenuș de ou. Totuși, o lingură de ulei în compoziţie le va ajuta să fie extrem de pufoase după fierbere. Pentru a te asigura că te vei bucura de o ciorbă savuroasă, nu ar trebui să omiţi morcovii, rădăcinile de pătrunjel, păstârnac și ţelina, roșiile și ceapa.
Cum să pregătești perișoare pufoase și savuroase Scris de Raluca Ichim

