Vino şi dă-i un nume puiului! Un cangur pitic are buletin de Galaţi

Vino şi dă-i un nume puiului! Un cangur pitic are buletin de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un pui de cangur pitic s-a născut la Grădina Zoologică de la Gârboavele, la finalul lunii ianuarie 2023. Carla și Mario (așa îi cheamă pe părinți) au un pui frumos și sănătos. Micuțul nu a părăsit încă marsupiul mamei sale, fiind destul de sensibil și vulnerabil la condițiile exterioare.

La momentul actual, din cauza vârstei foarte fragede, nu poate fi identificat sexul puiului, anunţă cei de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Natrurii, instituţie în subordinea căreia se află Grădina Zoo.

"Dacă va fi mascul, atunci, după circa doi ani, va deveni total independent de mamă, dar dacă va fi femelă va putea rămâne în preajma mamei toată viața. Puiul va rămâne în marsupiul mamei circa 280 de zile, dar, odată cu încălzirea vremii, vor fi destule momente când acesta va părăsi temporar marsupiul, astfel încât să poată fi observat și admirat de vizitatori", se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al muzeului, Florin Matei.

Și, pentru că puiul nu are un nume, conducerea Complexului Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță", lansează o campanile inedită prin care publicul vizitator să aleagă ce nume să poarte cangurul pitic. Astfel, la sediul Grădinii Zoologice Galați din Pădurea Gârboavele, va fi amplasată o urnă transparentă, în care vizitatorii vor putea introduce bilețele cu numele pe care ar dori să îl poarte puiul lui Carla și Mario. Pe bilet se vor scrie două nume, de fată și de băiat. Campania va fi deschisă până pe 1 iunie 2023. Data extragerii numelui din urnă va fi anunțată din timp.

Cangurul pitic (Macropus rufogriseus) este originar din sud-estul Australiei, unde sunt zone cu climă temperată și pajiști fertile, dar poate fi întâlnit și în Tasmania. În ultimii ani, datorită intervenției omului, a devenit o specie care poate fi întâlnită și în Noua Zeelandă, Marea Britanie, Franța, Olanda sau Germania. Așa cum sugerează și numele, este semnificativ mai mic decât un cangur obișnuit, putând atinge o înălțime de 90 de cm și o greutate de 13-18 kilograme, față de o înălțime de 200 de cm și o greutate de 50-66 kilograme cât poate atinge ruda sa uriașă, care trăiește tot în Australia.

Citit 1478 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 10:21

3 comentarii

  • postat de marr
    Joi, 02 Martie 2023 21:34
    86.124.201.***
    Pechea - ca tot e un nume in trend zilele astea .
    0
    0
  • postat de Suparatu`
    Joi, 02 Martie 2023 19:53
    89.39.81.***
    Camaro (dupa numele parintilor Carla si Mario) !
    0
    0
  • postat de abcd
    Joi, 02 Martie 2023 17:56
    91.198.122.***
    Kiki
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.