Noi filme adaptate după „Lord of the Rings”

Noi filme adaptate după „Lord of the Rings”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Warner Bros. Pictures reînnoieşte franciza de film „Stăpânul Inelelor”. CEO-ul Warner Bros. Discovery, David Zaslav, a anunţat că liderii studiourilor recent instalaţi, Mike De Luca şi Pam Abdy, au încheiat o înţelegere pentru a realiza „mai multe” filme bazate pe îndrăgitele cărţi ale lui J. R. R. Tolkien, scrie Variety, potrivit news.ro.

Prima trilogie „Stăpânul Inelelor”, regizată de Peter Jackson, a încasat aproape trei miliarde de dolari în întreaga lume. Trilogia lui Jackson bazată pe romanul „Hobbitul” de Tolkien a egalat aceste încasări.

Niciun regizor nu a fost încă ataşat de proiecte, dar într-o declaraţie pentru Variety, Jackson şi principalii săi colaboratori la „Stăpânul Inelelor”, Fran Walsh şi Philippa Boyens, au spus că Warner Bros. şi Embracer „ne-au ţinut la curent cu fiecare etapă”.

Natura poveştilor lui Tolkien care ar trebui să fie aduse pe ecran de Warner nu a fost specificată. Autor şi filolog britanic, mort în 1973, Tolkien a lăsat în urmă o multitudine de poveşti care au loc în universul ”Stăpânul Inelelor”, în special cu „The Silmarillion”, „Unfinished Tales and Legends” sau „Beren şi Luthien”. Sunt posibile şi creaţii adaptate după universul Tărâmului de Mijloc şi al personajelor sale.

Numiţi în urmă cu câteva luni în fruntea Warner Bros., Mike De Luca şi Pam Abdy au menţionat că „universul vast, complex şi minunat imaginat de J.R.R. Tolkien rămâne încă în mare măsură neexplorat”.

Citit 596 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.