Lucruri interesante pe care nu le ştiai despre conopidă

Lucruri interesante pe care nu le ştiai despre conopidă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conopida face parte din familia Cruciferelor, al cărei nume provine de la forma florilor acestor legume, cu 4 petale şi în formă de cruce grecească.

Aceasta se trage din varza sălbatică şi se spune că ar fi apărut pentru prima dată în Asia, cu foarte mult timp în urmă, şi n-ar fi arătat ca planta de astăzi. Abia prin anul 600 î.Hr. conopida a devenit populară în zona Mării Mediterane, cu precădere în Turcia şi în Italia. În bucătăriile din Franţa a ajuns în urmă cu 400 de ani, de aici răspândindu-se şi în Europa de Nord şi Marea Britanie. În general, conopida are culoarea albă, însă există şi variante verzi, portocalii, galbene sau mov. Cele din urmă îşi au originea în varza roşie. Există şi un tip de conopidă cu un aspect foarte ciudat, cu un fel de ţepi în loc de bucheţelele rotunde. Aceasta se numeşte Romanesco.

Pentru pregătirea blatului de pizza sau pentru biscuiţi cu un conţinut caloric mai scăzut, conopida poate fi transformată în făină.

Citit 616 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 11:50

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Duminică, 26 Martie 2023 13:21
    5.13.195.***
    Se gaseste in Vest... inainte era 3.2...3.5E kg. Am mai vazut ca si curiozitati vinete japoneze. Sunt mai alungite si violet-aprins ca si nuanta de culoare. In cel mai mare bazar din Beverjik am vazut cea mai mare varietate de legume si fructe! Peste 30.40 care nici nu exista in tara. Mai mult poti
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.