Mirela Vaida a împărtășit cu fanii rețeta ei de cozonac

Mirela Vaida a împărtășit cu fanii rețeta ei de cozonac
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vedetele s-au pregătit pentru Paște

Vedetele s-au pregătit pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Mirela Vaida este una dintre persoanele publice din România care preferă să prepare de una singură mâncarea pentru cei dragi. Artista a dezvăluit secretele ei pentru cel mai bun cozonac moldovenesc cu nucă și rahat.

O vedem aproape în fiecare zi pe micul ecran, însă puțini știu că, pe lângă talentele pe care le are, Mirela Vaida se pricepe și la gătit. De curând, prezentatoarea TV le-a arătat celor care o admiră și îi urmăresc activitatea cum prepară cel mai bun cozonac moldovenesc cu nucă și rahat. 

Rețeta de cozonac moldovenesc a Mirelei Vaida

Dacă vă doriți să gătiți un cozonac moldovenesc cu nucă și rahat după rețeta Mirelei Vaida, iată de ce ingrediente aveți nevoie: 2 kg de făină albă tip “000”, sare, zahăr, drojdie umedă sau uscată, care se dizolvă în lapte călduț, un pic de unt gras şi smântână grasă, o lămâie dată pe răzătoare, esenţe, 7-8 ouă, lapte cald, apă minerală; Pentru umplutură: rahat tăiat cubuleţe, dat prin zahăr pudră, 1 kg de miez de nucă, zahăr, cacao, lapte, esenţe (de rom, lămâie și portocală), stafide.

Preparare:

În vlogul de pe canalul său de YouTube, Mirela Vaida a explicat fiecare pas pentru a face niște cozonaci delicioși cu care să îți cucerești invitații.

„Într-un vas în care am pus făina de grâu, presar sare, zahăr, drojdia dizolvată în laptele cald și începem să amestecăm. După ce am făcut acest amestec, adaug unt, câteva linguri de smântână și șase ouă la un kilogram de făină. Apoi adaug, pe rând, şase gălbenuşuri şi amestec. Mai pun şi lapte, să se omogenizeze.

Pun coaja de lămâie rasă şi amestec bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Încep să omogenizez, mai pun puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi se vede, pentru că aşa trebuie să arate un cozonac. O să las aluatul la dospit vreo oră, acoperit”, a dezvăluit Mirela Vaida pe contul pe contul ei de Youtube.

În timp ce aluatul este lăsat să crească, pregătiți umplutura pentru cozonacul moldovenesc.

„Pun într-un vas miezul de nucă, zahărul, pudra de cacao și peste ele torn puțin lapte, esența de rom, lămâie și portocală. Amestec pentru a obține o pastă omogenă. Ung tăvile de copt cu unt. După ce a crescut aluatul, îl iau şi îl împart în patru, deoarece o să fac doi cozonaci împletiți. Încep să întind aluatul şi punem multă umplutură de nucă pe fiecare bucată. Acum, peste umplutură, punem rahat şi stafide.

Rulez fiecare bucată şi împletesc, două cu două, şi îi pun în tăvi. Îi mai acopăr încă zece minute, timp în care încălzesc cuptorul. În acest timp, am pus un gălbenuş cu ulei de măsline, cu care voi unge cozonacii înainte să îi pun la cuptor. La copt, îi lăsăm aproximativ 45 de minute. După ce sunt copți și îi scoatem din cuptor, îi presărăm cu zahăr pudră”, a mai explicat Mirela Vaida.

Citit 739 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 06:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.