Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fructele de mare sunt un deliciu exotic, cu iz de vacanță, care poate fi savurat în fel și chip: de la salate și garnituri până la frigărui și paste.

Ingrediente: 500 g paste (spaghetti sau tagliatelle), 350 g mix de fructe de mare, 60 ml ulei de măsline, 400 g pulpă de roșii, 100 ml vin alb, 3 căței usturoi, sare și piper după gust.

Preparare: Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se pune jumătate din cantitatea de ulei de măsline într-o tigaie la încins. Se adaugă usturoiul ușor zdrobit și se lasă aproximativ 2 minute, apoi se scoate. Acesta nu se mai folosește, a fost folosit doar pentru a da aromă uleiului. Pulpa de roșii se toarnă și se lasă câteva minute pe foc, apoi se dă la o parte. Într-o altă tigaie se încinge restul de ulei de măsline. În uleiul încins se pun fructele de mare congelate și se gătesc aproximativ 10 minute. După acest timp, se adaugă vinul alb și se amestecă bine. După alte cinci minute, se pune și sosul de roșii și se mai lasă foarte puțin pe foc. Sosul se sărează și piperează după gust. Se servește împreună cu pastele fierte, cât este proaspăt!

Citit 829 ori Ultima modificare Duminică, 07 Mai 2023 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.