Ingrediente: 150 grame mini mozzarella, 400 grame roșii cherry, sare după gust, piper, ulei de măsline, busuioc proaspăt, avocado, oțet balsamic.
Preparare: Scurgem zerul. Lăsăm brânza în strecurătoare aproximativ 10 minute. Se transferă bilele pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie. Spălăm roșiile și le ștergem bine. Tăiem fiecare roșie în două sau 3 felii în funcție de mărime. Atenție! Roșiile și mozzarella trebuie să fie la temperatura camerei. Așezăm feliile de roșii pe farfuria de servire. Presărăm sare, piper și ulei de măsline. Scoatem frunzele de busuioc de pe tulpini, le rulăm și le tăiem în fâșii. Tehnica se numește chiffonade și este folosită pentru orice tip de frunze (mentă, spanac etc). Busuiocul aduce o notă de prospețime și culoare salatei. Presărăm aproximativ jumătate din fâșiile de busuioc peste roșii. Tăiem bilele de mozzarella în jumătate. Le așezăm peste roșii. Tăiem avocado în jumătate și îndepărtăm sâmburele. Tăiem apoi fiecare jumătate în două. Îndepărtăm coaja și tăiem fiecare sfert în cubulețe. Așezăm și bucățile de avocado printre roșii și mozzarella. Presărăm și busuiocul rămas. Stropim totul cu ulei de măsline.