În perioadele caniculare trebuie să acordăm o mai mare atenție la achiziționarea produselor alimentare. Iată ce ne sfătuiesc specialiștii și autoritățile în domeniul protecției consumatorului:
- nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate. Comerciantul nu poate să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și, de asemenea, nu vă poate elibera bonul fiscal prin care să justificați tranzacția comercială;
- acordați atenție caracteristicilor produsului (culoare, aspect, miros). Refuzați produsele alertate din cauza temperaturilor ridicate care prezintă aspect mâzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat, ambalaje deformate, consistență moale;
- atunci când cumpărați produse, aveți în vedere ca ambalajul să nu fie bombat, deformat sau rupt;
- verificați dacă produsele sunt depozitate și comercializate la temperatura optimă. Pe ambalajele produselor există informații cu privire la modalitatea de depozitare;
- în ceea ce privește produselor tip apă minerală naturală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare, acordați atenție la modalitatea de depozitare. Expunerea la soare a acestor produse poate conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor menționate.
Asigurați-vă că solicitați și păstrați bonul fiscal pentru a putea depune o sesizare, dacă va fi cazul.