„Arsenalul” din natură care le vine de hac țânțarilor

„Arsenalul” din natură care le vine de hac țânțarilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dacă țânțarii vă dau de furcă, aflați că natura ne pune la dispoziție o serie de ingrediente care țin la distanță micii atacatori. Mai mult, unele dintre aceste ingrediente pot avea și alte beneficii pentru organism.

Vanilia. Mirosul de vanilie ține neplăcutele insecte departe de dumneavoastră, iar aplicarea acestuia se poate face cu ușurință. Fie prin amestecarea vaniliei cu o cremă fără parfum, fie prin dizolvarea în apă și pulverizarea acestei ape pe părțile expuse.

Citește și Ce este un țânțăroi?

Uleiul esențial de anason, cuișoare și busuioc. Aceste uleiuri pot fi folosite atât când sunteți ieșiți la un picnic, prin aplicarea unui amestec de apă cu uleiurile esențiale, cât și prin aplicarea amestecului pe bucăți de material textil, pe lângă ferestre. În acest mod, cei de afară nu vor fi tentați să intre în casă, în timp ce țânțarii din casă vor fi uciși de mirosul uleiurilor.

Ramuri de soc. Această soluție se poate aplica doar pe timpul zilei, deoarece mirosul pe care îl emană socul este unul foarte puternic și pentru om, putând afecta calitatea somnului.

Cuișoarele. Acestea pot fi folosite și sub forma unei ”fierturi”, în care amestecați 5 grame de esență de cuișoare cu o cană de apă, iar după fierbere pulverizați din aceasta pe părțile expuse ale corpului. Trebuie ținut cont că efectul acestei soluții este de aproximativ două ore.

Ramuri de ienupăr. Punerea de ramuri de ienupăr pe focul de tabără este o altă metodă de a ține departe țânțarii.

Uleiul de cedru. Utilizarea acestei soluții ajută atât la exterminarea țânțarilor, cât și a altor insecte, precum muștele și gândacii de bucătărie.

Mușețelul. Cu toate părțile sale, poate fi folosit cu succes pentru alungarea și uciderea țânțarilor. Aroma mușețelului ”atacă” celulele nervoase ale insectelor și le amorțește, motiv pentru care acestea nu se vor mai apropia de dvs.

Frunzele de busuioc. Folosite în gastronomie, pentru gustul și aroma deosebită pe care le oferă, frunzele de busuioc pot fi utilizate în alungarea și uciderea țânțarilor. Masați pielea expusă cu frunzele de busuioc sau lăsați-le în camera în care dormiți.

Citit 732 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 August 2023 14:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.