Musaca de pește cu legume

Musaca de pește cu legume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 1 kg macrou, 3 vinete, 2 dovlecei, 4 căţei de usturoi, 4 roşii, o lămâie, pătrunjel, ulei, sare, piper, pesmet

Preparare: Vinetele şi dovleceii se presară cu sare. Se prăjesc în ulei încins. Se scot şi se lasă să se elimine uleiul. Peştele se spală şi se fierbe timp de cinci minute. Se răceşte şi se curăţă de oase. Se unge o tavă şi se presară pesmet. Se aşază un rând de vinete, un rând de peşte, un rând de dovlecei. Se aşază felii de roşii, se condimentează, se presară verdeaţă şi se introduce tava în cuptor. Se coace circa 30 de minute, se scoate şi se lasă la răcit zece minute.

Musaca de pește cu cartofi

Ingrediente: 1 kg peşte file, 1 lămâie, 3-4 linguri ulei, 800 g cartofi, 2 cepe, 3-4 căţei de usturoi, 2 ardei graşi, 200 ml vin, 4-5 roşii, sare, piper, 10-15 boabe de piper, verdeaţă

Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă jumătate de oră, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii. Peştele se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se  prăjeşte în ulei, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se călesc ceapa tăiată rondele, usturoiul tocat mărunt şi ardeiul gras. Se condimentează cu sare şi piper. Cu puţin înainte de a fi gata, se presară verdeaţa tocată mărunt.

Citit 627 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 16:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.