Gulaș unguresc din carne de porc

Gulaș unguresc din carne de porc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: 500 g carne de porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1 ardei gras, 3 roșii, 1 lingură boia dulce, 2 foi de dafin,1 linguriță ardei iute, 3 linguri pastă de tomate, sare, piper, 2 căței de usturoi, 2 linguri untură, 1 linguriță rozmarin, 500 ml apă rece.

Preparare: Carnea de porc se spală și se taie. Se pun într-un tuci untura, rozmarinul și se adaugă carnea de porc. Se călește un minut, apoi se adaugă ceapa. Se acoperă tuciul și se lasă la călit 5 minute. Se adaugă morcovii tăiați rondele, ardeiul gras tocat. Se amestecă bine și se acoperă din nou cu un capac. Se mai lasă la călit aproximativ 9-10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă roșiile tocate și 500 ml apă rece. Se amestecă bine și se adaugă boiaua dulce, foile de dafin, fulgii de ardei iute, pasta de tomate, sare și piper după gust. Se amestecă cu grijă toate ingredientele, se acoperă oala și se lasă la foc mic, circa o oră, timp în care amestecăm din când în când să nu se lipească și se completează cu puțină apă. După ce s-a fiert carnea și apa a scăzut suficient cât să se formeze un sos legat, se adaugă usturoiul mărunțit și se amestecă bine. Se oprește focul, se lasă mâncarea circa 10 minute, apoi se servește.

Citit 2233 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 22:02

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Cartofii se pun cu 40 minute de închiderea focului.
    Duminică, 03 Septembrie 2023 11:03
    109.166.129.***
    Bănuiesc, cum cartofii la foc mic se fierb 40 minute, se pun în ora de până se stinge focul, cu 40 minute, apoi stingem focul. De regulă, cartofii albi curățați, se fierb 30-40 minte, foc mare sau foc mic. Eu, așa de gust, mai puneam rădăcină, țelină, păstârnac, morcov, pătrunjel, să fie mai bogată
    0
    0
  • postat de Muskas
    Duminică, 03 Septembrie 2023 09:29
    81.103.5.***
    Si cartofii din poza cand ii punem ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.