Reţete de weekend. Prăjitură cu foi Lica, gem și nucă

Reţete de weekend. Prăjitură cu foi Lica, gem și nucă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: foi de napolitană din comerț, 3 ouă, 2 căni zahăr, 250 g unt sau margarină, 250 g nucă măcinată, 1 lingură de  cacao, esență de rom

Preparare: Punem o cană de zahăr la caramelizat, pe foc mic, amestecând în continuu. Luăm de pe foc, adăugăm nuca măcinată și untul, amestecând continuu până ce acesta se topește. Batem ouăle cu restul de zahăr. Turnăm compoziția de ou peste cea de nucă, adăugăm și cacao și punem iar pe foc pentru 3-5 min., amestecând din nou. Adăugăm și esența de rom. Crema caldă se toarnă peste foile de napolitană. Ungem o foaie cu cremă, adăugăm cea de-a doua foaie, iar cremă, iar foaie. Acoperim cu folie alimentară și punem o greutate peste. Lăsăm la rece peste noapte.

Prăjitură cu foi Lica, gem și nucă

Ingrediente: 250 g de zahăr, 200 ml apă, 250 g margarină, 2 linguri de cacao, 150 g nucă măcinată, 150 g biscuiți măcinați, esență de rom; în plus: 2 foi de napolitane, 1 borcan gem, 400 g biscuiți petit beurre

Preparare: Apa, zahărul și margarina se pun la fiert la foc mic. Se amestecă ocazional până se topește tot zahărul și margarina. Se oprește focul și se adaugă nuca, biscuiții măcinați, cacaua și esența de rom. Se ung cu gem foile de napolitane. Pe prima foaie se așează un strat de biscuiți, se toarnă compoziția de nucă și așează încă un strat de biscuiți și se acoperă cu cea de-a doua foaie de napolitană cu partea unsă cu gem în jos.  Se așează o greutate peste foi, se lasă până a doua zi.

Citit 708 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Septembrie 2023 01:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.