Elementul din cafea ce previne tulburările cerebrale

Elementul din cafea ce previne tulburările cerebrale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, au descoperit că o substanţă vegetală care se găseşte în cafea poate preveni tulburările cerebrale legate de vârstă şi poate îmbunătăţi memoria. Rezultatele studiului au fost publicate în revista "GeroScience".

În timpul experimentului, autorii au administrat şoarecilor trigonelină (TG), un alcaloid vegetal găsit în cafea, precum şi în seminţele de schinduf şi ridichi, timp de 30 de zile. Subiecţii au fost iniţial modificaţi genetic, astfel încât să îmbătrânească mai repede. După administrarea de TG, animalele au fost supuse unui test de abilităţi cognitive, inclusiv memorie şi percepţie spaţială. Subiecţii care au primit materie vegetală au avut rezultate mult mai bune decât cei care nu au consumat TG. În special, au devenit mai buni în procesul de captare, structurare şi aplicare a informaţiei legate de mediul înconjurător.

Cafeaua mai are și alte beneficii. De exemplu, cofeina din cafea poate revigora şi îmbunătăţi starea de spirit, poate afecta pozitiv concentrarea şi capacitatea de răspuns. De asemenea, îmbunătăţeşte procesele metabolice şi ajută la pierderea în greutate. Un consum moderat de cafea reduce riscul de diabet de tip 2 cu aproximativ 25 la sută, dar şi riscul de a dezvolta o serie de alte afecţiuni, cum ar fi boala Parkinson şi problemele cardiace. Totuși, prea multă cafea poate provoca insomnie, nervozitate, ritm cardiac rapid şi tremuratul mâinilor. De asemenea, persoanele care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal, hipertensiune arterială sau femeile însărcinate ar trebui să limiteze cafeaua în alimentaţie.

Citit 433 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2023 22:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.