Care sunt peștii cei mai sănătoși pentru inimă

Care sunt peștii cei mai sănătoși pentru inimă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peștele este mai bun pentru sănătate și mediu decât toate celelalte tipuri de carne. În plus, oferă acizi grași care sunt buni pentru inimă. Organizațiile internaționale recomandă consumul de pește de patru ori pe săptămână. "Este mult mai bine pentru sănătate și mediu să înlocuim sursele de hrană terestre - în special carnea roșie - cu surse de hrană acvatice", spune Christopher Golden, profesor asociat de nutriție și sănătate planetară la TH Chan School of Public Health din Harvard.

Principala diferență dintre peștele alb și cel albastru este conținutul lor de grăsime. Peștele albastru este mai gras și mai caloric, dar oferă acizi grași nesaturați, care sunt buni pentru inimă. Peștele alb are un conținut redus de grăsime și conține doar aproximativ 80 de calorii la 100 de grame. Peștele albastru are cel puțin 6 la sută grăsime (în mod normal între 8 și 15 la sută), deci 100 de grame conțin între 120 și 200 de calorii.

Există pești albaștri care sunt foarte buni pentru o alimentație sănătoasă, dar există și pești albi. Dacă vine vorba de alegerea celui mai sănătos pește pentru inimă, Universitatea Harvard i-a pus pe toți sub microscop și a ajuns la dieta mediteraneeană.

Hamsiile, macroul, sardinele, heringul și midiile sunt cei mai buni pești pentru a avea grijă de inimă și sunt surse excelente de proteine, micronutrienți precum fier, zinc și vitamina B12 și acizi grași Omega-3 sănătoși pentru inimă, potrivit unui articol de la Harvard Medical School.

Peștele este bun pentru inimă, pe lângă faptul că ajută la ameliorarea inflamației din organism și contribuie la un echilibru mai bun al lipidelor din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina D și calciu.

Nu în ultimul rând, fructele de mare conțin mai mulți micronutrienți, în special zinc și vitamina B12. Zincul contribuie la un sistem imunitar sănătos, iar vitamina B12 ajută la formarea globulelor roșii care transportă oxigen și mențin nervii sănătoși în întregul corp.

Citit 2220 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 13:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.