Friptură de miel la cuptor, marinată în iaurt cu usturoi

Friptură de miel la cuptor, marinată în iaurt cu usturoi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: 1 pulpă de miel de 1,5 kg, 350 g iaurt gras, 1 lămâie, 4-5 căței de usturoi, 30 ml ulei de măsline, 1 lingură de coriandru zdrobit fin, 1 linguriță de sare, piper după gust.

Preparare: Se curăță cu grijă pulpa de miel de pielițele argintii și grăsimea de la suprafață, acestea fiind responsabile de mirosul care li se pare multora respingător. Se spală bine lămâia cu apă caldă, se zvântă și se rade partea galbenă a cojii. Se curăță usturoiul. Se adaugă în vasul blenderului iaurtul, coaja de lămâie, corinadrul, sarea, piper măcinat după gust, cățeii de usturoi, uleiul de măsline și se mixează până când usturoiul e complet zdrobit. Se adaugă zeama de lămâie și se omogenizează. Jumătate din sosul obținut se toarnă într-un castronel sau borcan cu capac și se păstrează la frigider. Se pune pulpa de miel într-o pungă mare și se toarnă deasupra sosul de iaurt rămas. Se leagă punga așa încât să reținem înăuntru cât mai puțin aer, se masează pulpa ca să ajungă marinada peste tot și se dă la frigider pentru 8 ore. A doua zi, se scoate punga din frigider și se lasă să revină la temperatura camerei. Se fixează cuptorul la 190 de grade. Se gătește timp de o oră, o oră și un sfert, în funcție de frăgezimea cărnii și de gradul de gătire dorit. La jumătatea timpului de gătire se întoarce pulpa de miel pe partea cealaltă ca să se rumenească uniform.

Citit 1522 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2023 10:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.