Antrenarea memoriei ne scapă de... trecerea timpului

Antrenarea memoriei ne scapă de... trecerea timpului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Trecerea timpului are adesea un impact negativ asupra creierului nostru, care își pierde treptat capacitatea de a reține informații

Din fericire, există o serie de obiceiuri care pot ajuta la antrenarea memoriei și, astfel, pot preveni sau măcar întârzia aceste circumstanțe.

Nu înceta să studiezi - Este o modalitate perfectă de a-ți exersa memoria, iar prin practică este nevoie de mai puțin efort pentru a învăța. Poți opta pentru învățarea unei limbi străine.

Fă exerciții fizice - Studiile au arătat că exercițiile fizice îmbunătățesc învățarea și performanța cognitivă, fiind o activitate foarte benefică pentru memoria ta, fie că e vorba de înot, ciclism, alergare sau oricare alt sport.

Joacă jocuri de memorie - Orice activitate care necesită utilizarea capacității cognitive este benefică pentru antrenarea memoriei. Aceasta include căutări de cuvinte încrucișate sau jocuri precum șahul sau puzzle-urile.

Odihnește-te suficient - Creierul trebuie să funcționeze la capacitate maximă și pentru asta odihna este necesară. Asta înseamnă să dormi suficiente ore. Ideal ar fi în medie opt ore.

Mănâncă sănătos - O alimentație adecvată este esențială pentru menținerea sănătății și funcționalității creierului. Alimente precum ouăle sau nucile ajută la îmbunătățirea memoriei.

Combate stresul - Este foarte important să răspunzi la situații într-o manieră pozitivă, deoarece acest lucru va avea beneficii atât asupra creierului, cât și asupra memoriei tale. Stresul nu este un aliat deloc bun.

Evită alcoolul, tutunul și drogurile - Așa cum există alimente care întăresc creierul, există substanțe care îl slăbesc, cum ar fi alcoolul, tutunul și drogurile. Este esențial să le eviți pe cât posibil.

Petrece timp cu familia și prietenii - Interacțiunile sociale reduc stresul și anxietatea, având un efect pozitiv asupra creierului și memoriei tale.

Practică meditația - Este o practică ideală pentru concentrare și procesele mentale. Fie că este vorba de yoga sau meditație, vei observa o influență pozitivă asupra creierului tău.

Folosește reguli mnemotehnice - Sunt jocuri de memorie foarte utile, deoarece facilitează memorarea datelor și buna funcționare a proceselor cognitive.

Citit 840 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2023 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.