Focaccia simplă de casă

Focaccia simplă de casă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 500 g făină, 7 g drojdie uscată, 8 g sare grunjoasă, 450 ml de apă caldă, 4-5 linguri ulei de măsline, granule de sare de mare, rozmarin.

Preparare: Pentru a prepara o focaccia reușită, aluatul nu trebuie să fie ferm ca la pâinea obișnuită. Acesta va avea o textură ușor fluidă. Se întinde în tavă și se lasă la dospit, așa cum se procedează și cu aluatul de pâine clasică. Diferența dintre cele două aluaturi constă atât în textură, cât și în uleiul de măsline adăugat pe toată suprafața aluatului. În plus, se mai adaugă și sare, dar și condimente pentru un gust deosebit. Începe cu pregătirea drojdiei, ca pentru oricare alt aluat ce necesită dospire. Amestecă într-un bol drojdia cu zahărul până când se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de apă călduță peste amestecul de drojdie și zahăr, dar și o lingură de făină. Omogenizează bine amestecul. Trece făina prin sită direct într-un bol de frământare și creează un loc mai adânc la mijlocul ei. Adaugă acolo maiaua de drojdie. Las-o timp de 10 minute să se activeze. Apoi începe să adaugi câte puțină apă caldă, precum și jumătate din cantitatea de ulei de măsline. Adaugă și sarea și amestecă bine ingredientele. Omogenizează bine aluatul și întinde-l în tava de copt, unsă cu ulei de măsline. Acoperă-l și lasă-l la dospit pentru aproximativ 40 de minute. Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge-ți mâinile cu ulei de măsline și formează gropițe în aluat cu ajutorul degetelor. Aluatul pentru focaccia este mai moale și se unge cu ulei de măsline la suprafață. Mai stropește aluatul cu ulei de măsline deasupra, apoi presară granule de sare și crenguțe de rozmarin deasupra lui. Coace focaccia pentru 15-20 de minute, la 220 de grade Celsius.

Citit 635 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2023 07:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.