File de pește cu ciuperci și cașcaval

File de pește cu ciuperci și cașcaval
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 1 kg file de pește, 500 g ciuperci champignon, 250 g cașcaval ras, ulei, 50 ml vin alb, 1 lămâie.

Preparare: Peștele spălat bine îl punem în tava de cuptor. Asezonăm cu sare și piper. Îl stropim cu ulei, vin și puțină apă, apoi stoarcem sucul de la 1/2 lămâie. Punem și felii de lămâie în sos, apoi acoperim cu o folie de staniol. Punem peștele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 minute. În acest timp tăiem felii ciupercile și încingem într-o tigaie mare ulei, călim puțin 2 căței de usturoi, apoi îi scoatem și călim ciupercile. După ce au trecut cele 20 de minute, scoatem peștele din cuptor și îl acoperim cu ciuperci, apoi cu cașcaval ras. Dăm iar la cuptor pentru încă 5 minute, până se topește cașcavalul bine. Servim peștele imediat, cu garnitură, în funcție de gusturi.

Peștele conține o sursă de proteine cu valoare biologică ridicată și un profil lipidic mult mai sănătos decât alte surse de proteine. Peștele se caracterizează, de asemenea, și prin faptul ca este ușor de digerat, iar consumul său este recomandat într-o dietă echilibrata de cel puțin două ori pe săptămână, într-o cantitate de aproximativ 150 de grame. Acesta ajută la reducerea inflamației, a valorii tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol ”rău”.

Citit 389 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 11:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.