Tort diplomat cu pișcoturi

Tort diplomat cu pișcoturi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: pentru baza tortului: 1 pachet mare de pișcoturi; pentru cremă: 5 ouă, 200 g de zahăr, 1 praf de sare, 750 ml de compot de fructe, 40 g de gelatină granulată sau foi, 30 g de coajă confiată de portocală, 750 ml lapte, 750 ml de frișcă naturală îndulcită; pentru decor: 250 ml compot de portocale, 1 plic de gelatină transparentă, puțină frișcă, frunze de mentă.

Preparare: Mai întâi facem o cremă pe bază de lapte cu ouă. Punem ouăle împreună cu zahărul și laptele la bain-marie. Fierbem crema la foc mediu, amestecând continuu, pentru a nu lăsa crema să se taie, până când se îngroașă ca o budincă.

Apoi, pregătim celelalte ingrediente. Se hidratează gelatina în 100 de mililitri de sirop din compotul de fructe. Amestecăm gelatina hidratată și diluată cu crema caldă. Se adaugă și coaja de portocală confiată. După răcire se adaugă și fructele scurse.

Pentru cremă putem folosi fructele din compotul de ananas, de caise, de portocale etc. Se bate și frișca lichidă până când capătă consistență și se încorporează treptat în crema de ouă cu fructe, după răcire.

Pentru montarea tortului se folosește o formă de copt rotundă, cu diametrul de 24-25 cm și inel detașabil. La baza acesteia, dar și pe pereții inelului, se așază pișcoturile trecute prin siropul din compot și se răstoarnă crema cu fructe în interior.

Preparăm un jeleu din compotul de portocale pe care îl vom întinde deasupra tortului. Diluăm gelatina în 3-4 linguri de compot, apoi o adăugăm peste compotul de portocale încălzit. Amestecăm bine pentru omogenizare și întindem compoziția rezultată deasupra tortului.

Lăsăm tortul la rece pentru 5-6 ore, apoi îl putem decora cu aveline de frișcă, bucățele de fructe din compot și frunze de mentă.

Citit 506 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 01:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.