Mâncare de fasole cu carne tocată

Mâncare de fasole cu carne tocată
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ingrediente: 500 g carne tocata de porc, 2 conserve de fasole boabe,1 ceapă, 2 căței de usturoi,1 ardei capia, 1 ardei iute roșu, 2 linguri de bulion concentrat de roșii, sare, piper, cimbru, pătrunjel proaspăt.

Preparare: Într-o crăticioară se încinge uleiul și se pune la călit ceapa și usturoiul tocate și ardeiul capia și iute, feliat fin. Când s-au înmuiat, se adaugă carnea tocată și se lăsă și ea să se călească. Se pune apoi bulionul de roșii, sare, piper, cimbru și apă cât să acopere puțin ingredientele. Se fierbe în jur de 15-20 de minute, până când s-a gătit carnea tocată. Apoi se adaugă fasolea scursă de lichidul din conservă, se amestecă și se mai gătește încă vreo 5 minute. Se stinge focul și se presără pătrunjelul proaspăt, tocat. Se servește alături de o salată mare de sezon. Se poate folosi și fasole care nu este din conservă. În acest caz, fasolea se fierbe separat, în două-trei ape, la fel ca pentru iahnie. După ce boabele s-au înmuiat, se scurg de zeamă, și apoi se adaugă peste carnea tocată. 

Citit 626 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Februarie 2024 14:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.