Friptură de porc cu bere

Friptură de porc cu bere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Friptura de porc capătă un gust special atunci când adăugăm un ingredient în plus, de data aceasta, berea. Devine mult mai fragedă, mai ușor de tăiat și incredibil de gustoasă. 

Friptura de porc este întotdeauna cel mai bun fel principal de mâncare. Printre cele mai consumate rețete, friptura de porc la cuptor se pregătește extrem de repede, iar gustul este cu adevărat savuros. Astăzi vă prezentăm o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, în care adăugăm un ingredient în plus: berea.

Ingrediente: 1 kilogram carne de porc, 5 cepe potrivite,  3-4 căței de usturoi, 3 linguri de miere, 50 grame unt, 500 mililitri de bere neagră,  cimbru, 100 mililitri ulei, sare, piper; pentru garnitură: 700 gr de cartofi, crenguțe de rozmarin.

Preparare: Într-un vas, se topește untul și se pun două cepe tăiate peștişori și usturoiul. Se potrivește de sare și piper, se toarnă berea și se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate. Între timp, celelalte trei cepe se taie și ele peștişori și se pun în tava de copt. Carnea se sărează, se piperează și se unge din abundență cu ulei. Se aşează carnea peste ceapă și se unge cu miere. Se dă la cuptor, la 150 de grade Celsius, pentru o oră. După acest timp, se adaugă sosul de bere și ceapă și se lasă din nou la cuptor până ce și ceapa și carnea se înmoaie. Pentru un gust desăvârșit, bucătarii recomandă ca friptura să fie servită cu garnitură alături. De această dată, propunem o garnitură de cartofi, preparați în aceeași tavă în care s-a făcut friptura. Când carnea de porc este aproape gata, scoatem tava cu friptură din cuptor și așezăm cartofii pe margine. Condimentăm cu sare, piper și crenguțe de rozmarin. Adăugăm și deasupra cărnii puțin rozmarin. Stropim cu ulei cartofii și carnea și mai adăugăm puțină apă în tavă. Acoperim tava și o introducem în cuptor pentru 45-50 de minute. Verificăm cartofii dacă sunt pătrunși, apoi îndepărtăm folia și mai lăsăm carnea și cartofii să se rumenească timp de 10 minute, la 200 de grade Celsius. După coacere, carnea se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată și adusă la masă. Se poate servi cu salată tradițională de murături sau salată de legume și deliciul va fi garantat. Friptura de porc, dar și alt tip de friptură se prepară corect la temperatură mai scăzută și pentru un timp mai îndelungat.

Citit 664 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 08:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.