Rețetă de cremă de zahăr ars falsă

Rețetă de cremă de zahăr ars falsă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Crema de zahăr ars este un desert iubit de cei mai mulți dintre noi, indiferent de vârstă. Prezentăm rețeta unei prăjituri care seamănă cu crema de zahăr ars, dar în care zahărul este înlocuit de delicioasele banane. 

Ingrediente: 4 banane coapte bine, 500 mililitri lapte, 6 ouă mari sau 7 medii, esență de rom, 2 linguri de zahăr.

Preparare: Bananele se bat bine până se obține o pastă de consistența unui piure, apoi se adaugă ouăle amestecate cu laptele. Într-o altă cratiță se caramelizează puțin zahărul care se întinde pe pereții acesteia. Imediat ce s-a finalizat această operațiune se toarnă compoziția de banane. Pentru a nu se lipi, se pune cratița într-o altă oală mai mare umplută cu apă. Aceasta din urmă se pune la foc mic acoperită cu capac și se lasă aproximativ 45-50 de minute. Când începe să fiarbă se iau oalele de pe foc și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se bagă la frigider câteva ore bune, până se întărește și apoi se servește. Când se scoate din frigider, poate fi asezonată cu frișcă. Bananele din rețeta principală pot fi înlocuite și cu cafea solubilă. Astfel vom avea nevoie de 1 litru de lapte degresat, 10 ouă, 2-3 pliculețe de cafea solubilă, 1 linguriță esență de rom sau de ciocolată (după preferințe), 2 linguri îndulcitor pudră, modul de preparare fiind asemănător cu cel inițial. Toate ingredientele se amestecă bine într-un bol și apoi se toarnă într-un vas termorezistent. Se ține în cuptor timp de 30-40 de minute, la foc mediu. Apoi se lasă la răcit și se introduce la frigider pentru câteva ore după care se poate servi. Aceste rețete sunt destinate în special persoanelor cu intoleranță la zahăr sau celor care suferă de afecțiuni pentru care se recomandă folosirea de îndulcitori.

Citit 421 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 15:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.