Cele mai frumoase curtezane din istorie (FOTO)

Cele mai frumoase curtezane din istorie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Multe femei au avut roluri importante în istoria omenirii. Unele dintre acestea au fost mari lideri, altele au fost soţii, mame sau amante ale unor lideri notabili.

1. Contesa Maria Walewska. Contesa poloneză a devenit una dintre cele mai controversate din istorie din cauza aventurii sale cu Napoleon I. În mai 1810, Maria i-a născut lui Napoleon un fiu, pe nume Alexandre Walewski.

2. Pauline Bellisle Foures. A fost soţia unui ofiţer francez şi amanta împăratului Napoleon. A devenit cunoscută în rândul trupelor sale ca "Cleopatra lui Napoleon".

3. Eva Braun. A fost amanta lui Hitler, dar aventura lor romantică a fost secretă mult timp. Hitler şi Eva s-au întâlnit pentru prima dată în 1929, când ea avea doar 17 ani. Povestea lor de dragoste a durat peste 15 ani.

4. Clara Petacci. Tânăra Clara Petacci a fost ultima amantă a dictatorului italian Benito Mussolini. Ea a murit alături de acesta, pe 28 aprilie 1945, la Mezzegra.

5. Margherita Sarfatti. A fost o jurnalistă de origine italiană, critic de artă şi colecţionar de artă. În 1911, l-a cunoscut pe Benito Mussolini şi au început o aventură. Margherita a jucat un rol semnificativ în extinderea fascismului, fiind o femeie educată şi foarte cultă.

6. Servilia Caepionis. A fost una dintre amantele faimoase ale lui Iulius Cezar. Cu câţiva ani mai în vârstă decât Cezar, Servilia a fost o femeie foarte îndrăzneaţă şi de aceea s-a bucurat de multe privilegii. Fiul ei, Brutus, a fost unul dintre asasinii dictatorului.

7. Cleopatra a VII-a. Ultima regină a Egiptului, Cleopatra a VII-a, s-a născut în anul 69 î.Hr., la Alexandria. Aventura ei cu dictatorul Iulius Cezar este faimoasă şi au avut împreună un fiu, Caesarion.

8. Aspasia. Aspasia a fost o femeie controversată în istorie din cauza relaţiei ei cu Pericle. Cei doi au avut un fiu care mai târziu a devenit general grec. Ea este menţionată în scrierile lui Platon, Aristofan, Xenofon.

9. Madame de Pompadour. Şarmantă şi frumoasă, Jeanne-Antoinette Poisson, Marchiza de Pompadour, a fost o curtezană binecunoscută şi amantă celebră a regelui Ludovic al XV-lea.

10. Lillie Langtry. A fost o actriţă britanică de succes, cu numele real Emilie Charlotte Le Breton. A fost poreclită "Jersey Lily" deoarece s-a născut pe insula Jersey. A avut mulţi admiratori importanţi, printre care şi Regele Edward al VII-lea.

(Articol realizat din surse online)

Citit 807 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2024 11:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.