Prăjitură cu mascarpone și căpșuni

Prăjitură cu mascarpone și căpșuni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 5 ouă, 125 g zahăr, 50 ml ulei, 50 ml apă, 30 g cacao, 100 g făină, 250 g căpșuni, 50 g zahăr, zeama de la jumătate de lămâie, 500 g mascarpone, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr pudră,  270 ml frișcă lichidă.

Preparare: Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu zahărul până obții o bezea tare și lucioasă. Adaugă gălbenușurile, uleiul și apa peste albușuri și amestecă bine, apoi adaugă cacaua și făina și amestecă iar. Pune compoziția într-o tavă tapetată și dă la cuptor, la 170 de grade, pentru 25 de minute. Scoate blatul, lasă-l la răcit, apoi taie-l în două. Cât este blatul la cuptor, pregătește sosul de căpșuni. Pune un vas pe foc, adaugă căpșunile tăiate mărunt, zahărul și zeama de lămâie. Lasă să fiarbă la foc mic până când capătă consistența de dulceață, dar mai subțire. Pune și mascarponele într-un bol, adaugă zahărul vanilat, zahărul pudră și smântâna pentru frișcă. Mixează foarte bine, până obții o compoziție cremoasă. Pune în tava în care ai copt blatul prima foaie de blat, adaugă câteva linguri din sosul de căpșuni, întinde sosul, adaugă crema de mascarpone, apoi pune și al doilea blat, sos de căpșuni și termină cu crema de mascarpone. Dă la frigider până a doua zi, când ornezi cu căpșuni tăiate cubulețe.

Citit 269 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2024 00:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.