Remember. Bertha von Suttner (1843-1914)

Remember. Bertha von Suttner (1843-1914)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Scriitoarea austriacă Bertha Sophia Felicita von Suttner s-a născut pe 9 iunie 1843, la Praga. Deși nu a urmat studii universitare formale, a beneficiat de o educație bună, studiind mai multe limbi străine și literatură, dar și științe și muzică. A devenit cunoscută după publicarea, în 1889, a romanului "Jos armele!", care a avut un impact semnificativ în promovarea idealurilor pacifiste.

Bertha von Suttner a scris numeroase lucrări, printre cele mai notabile fiind romanele "Vise pământești pe lună", "Inventarul unui suflet", "Copiii Marthei", lucrările non-ficțiune "Epoca mașinilor", "Podul viitorului", "Memorii", precum și numeroase articole și eseuri pentru diverse publicații. A fondat Societatea Austriacă pentru Pace și a fost implicată în crearea Uniunii Internaționale a Femeilor pentru Pace. În 1905, a devenit prima femeie care a primit Premiul Nobel pentru Pace. A încetat din viață pe 21 iunie 1914, la Viena.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 282 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2024 13:19

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro