Rulada cu fructe de pădure este un desert delicat și plin de culoare, perfect pentru a te bucura de prospețimea fructelor de sezon. Iată de ce aveți nevoie pentru zece porții:
Ingrediente: pentru foi: 8 ouă, 6 linguri de făină, 6 linguri îndulcitor Green Sugar, 4 linguri de ulei, 2 linguri cacao neagră, un praf de sare; pentru cremă: 400 gr brânză mascarpone, 200 gr ciocolată albă fără zahăr, 2 linguri îndulcitor Green Sugar, 1 cană mică cu lapte dulce, 200 gr afine și zmeură; pentru decor: ciocolată neagră topită.
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm îndulcitorul, mixăm în continuare și apoi adăugăm gălbenușurile și le încorporăm. Adăugăm făina și cacaua și, la final, uleiul.
Pregătim o tavă cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.
Între timp, pregătim crema. Topim ciocolata albă pe baie de aburi. Brânza mascarpone o desfacem cu laptele, amestecând ușor până se omogenizează și adăugăm îndulcitorul. Astfel, blatul va absorbi din lichid și nu va fi uscat. Adăugăm ciocolata topită și racită și mixăm bine.
După ce s-a copt foaia de ruladă, scoatem și o lăsăm să se racească. Spălăm sub jet de apă rece fructele de pădure. Peste foaia de blat, întindem crema albă, presărăm fructe și rulăm ușor până obținem forma de ruladă. Îmbrăcăm în hârtie și dăm la frigider circa 12 ore. Apoi se ornează cu ciocolată neagră topită.
(articol realizat din sursa online)