Gulașul cu carne de porc și legume este un preparat gustos și extrem de ușor de pregătit
Este un fel principal de mâncare pe care îl poți găti în cantități mai mari, în aer liber la ceaun, dar și în porții mici. Mai jos îți spunem rețeta pas cu pas!
Ingrediente: 800 g carne de porc, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 4-5 linguri ulei, 300 grame cartofi, 1 ţelină, 2-3 morcovi, 4 linguri suc de roșii, 150 mililitri vin, 3-4 roşii, 2 ardei graşi, 1 linguriță boia de ardei, oregano, sare
Preparare: Carnea se spală şi se taie bucăţi de 4-5 cm. Se prăjeşte în ulei încins, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se condimentează cu sare, piper, boia de ardei şi oregano, se stinge cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit pentru 50-60 minute. Între timp, continuăm curățând cartofii, morcovii şi ţelina, îi spălăm și îi tăiem în cubuleţe. Se pune totul peste carne şi se lasă să fiarbă 20-25 minute. Se adaugă apoi sucul de roşii, ardeiul gras tăiat fideluţă şi roşiile curăţate de coajă şi date pe răzătoare. Se mai lasă pe foc 10-15 minute şi se potriveşte la gust cu sare şi piper. Acum rețeta de gulaș cu carne de porc și legume este gata pentru servit. Se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte imediat.