Biscuiți șprițați de casa cu untură sau unt

Biscuiți șprițați de casa cu untură sau unt
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ingrediente: 600 grame făină, 200 grame unt min. 80 % grăsime sau 130 g untură de casă, 150 g zahăr, 3 ouă, 3 plicuri zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare.

Preparare: Se bate bine untul (sau untura) cu zahărul, apoi se adaugă ouăle și restul ingredientelor, iar în final făina. Se formează un aluat compact, molcuț, ca plastelina. Cum se fac biscuiții șprițați cu mașina de tocat carne sau cu mâna? În aparatul de tocat carne se montează forma de șprițat dorită și se fac biscuiții. Cu mâna se ajută ușor „la ieșire” pentru a fi de aceeași grosime și să nu se întindă. Se pot face cilindrici sau mai lați. Se pot modela și cu mâna, dacă nu aveți șpriț. Se așează în tăvi așternute cu hârtie de copt.

Coacere: Biscuiții sprițați se coc circa 15-20 de minute la 170.C (treapta medie la cele cu gaz), până devin doar ușor aurii. Se pot glazura cu ciocolată, se pot presăra alune, după dorința și fantezia fiecăruia. Au un gust bun de unt, vanilie și lămâie! Se păstrează bine în cutii ermetic închise. Cât sunt fierbinți se pot tăvăli prin zahăr pudră vanilat. Acești biscuiți șprițați de casă, cu unt și vanilie, sunt minunați alături de o ceașcă de lapte, cacao sau ceai!

Citit 9547 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2024 15:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.