Prăjitura Boema

Prăjitura Boema
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 5 ouă, un praf de sare, 8 linguri zahăr, 3 linguri apă, 8 linguri făină, 3 linguri cacao, esență de rom (pentru însiropat); pentru cremă: 1 ou întreg, 100 grame margarină, 5 linguri zahăr, 3 lingurițe ness, 200 mililitri frișcă; pentru decor: 200 mililitri frișcă, ciocolată rasă.

Preparare: Batem albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm până devine compoziția lucioasă ca pentru bezea. Adăugăm apa și gălbenușurile, amestecând de jos în sus. Încorporăm făina și cacaua în compoziție. Punem compoziția în tavă și o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm apoi blatul să se răcească și îl însiropăm bine cu esență de rom amestecată cu puțină apă și zahăr după gust.

Crema: Oul, margarina, zahărul și nessul se pun la topit pe baie de apă (bain-marie). Se lasă apoi să se răcească. Se bate frișca, se adaugă compoziția răcită și se omogenizează.

Asamblare: Se pune blatul însiropat în tava în care s-a copt. Se adaugă crema peste blat și se întinde în strat uniform. Se decorează cu frișcă și ciocolată rasă.

Citit 523 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Noiembrie 2024 12:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.