Delicioasele Alfajores

Delicioasele Alfajores
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 120 g făină, 180 g amidon alimentar, 170 g unt gras 82% (moale), 75 g zahăr pudră, 1 ou întreg și 1 gălbenuș, 1 praf bun de sare, 1 plic zahăr vanilat; pentru umplutură: 1 conservă de 397 g de lapte condensat caramelizat (dulce de leche, dulceață de lapte), sare (fulgi tip fleur de sel sau sare mai grunjoasă); pentru decor: zahăr pudră vanilat.

Preparare: Se pregătesc untul (scos dinainte din frigider), zahărul pudră și vanilat, amidonul, făina, ouăle și sarea. Se pun untul, un praf de sare, zahărul pudră și cel vanilat și se mixează 4-5 minute. Apoi se adăugă oul întreg și gălbenușul și se mai mixează alte trei minute. Se cerne făina împreună cu amidonul peste crema din castron și se mai mixează totul un minut, până se obține o pastă omogenă. Aluatul se învelește în folie alimentară de plastic și se pune la frigider pentru o oră.  Se lasă 20 de minute pe masa lejer înfăinată și apoi se întinde o foaie de aluat la grosimea de 3 mm din care se decupează biscuiții, care se aliniază pe o tavă tapetată cu hârtie și se lasă la frigider pentru încă 15-20 de minute. Apoi se dă tava la cuptor (preîncălzit la 175 de grade) și se coc biscuiții 12 minute. După primele 8 minute de coacere, tava se întoarce ca să se rumenească toți uniform. După răcirea completă a cojilor, urmează umplerea lor cu cremă caramel, apoi se presară fulgi de sare pe fiecare moviliță de cremă. Se acoperă crema de caramel cu biscuiți frumos rumeniți.

Citit 537 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2024 17:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.