Alina Toma, a treia gălăţeancă în echipa Loredanei "Am învăţat să cânt din joacă"
Foto: Foto: Pro Tv

Alina Toma, a treia gălăţeancă în echipa Loredanei  "Am învăţat să cânt din joacă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alina Toma, în vârstă de 24 de ani, a fost ultima intrată în bătălia de la Pro Tv pentru „Vocea României” şi cea de-a treia gălăţeancă selectată în echipa Loredanei Groza. Forţa şi originalitatea cu care Alina Toma a cântat o piesă pe care puţine artiste s-ar încumeta să o abordeze live, „It's a Man's World” au cucerit inima Loredanei, însă chiar şi cel mai pretenţios membru al juriului, Marius Moga, s-a bucurat că va mai avea ocazia să o asculte pe scena de la „Vocea României”. Performanţa ei este cu atât mai mare şi mai impresionantă cu cât Alina nu are studii de muzică, a învăţat totul singură. Potrivit Pro Tv, Alina a  făcut atletism timp de trei ani, iar faptul că şi-a dislocat şoldul înaintea unei competiţii a silit-o să renunţe. Absolventă de Relaţii Economice Internaţionale Bancare, iată ce ne-a mărturisit Alina Toma în interviul pe care ni l-a acordat:

- Cum ai ajuns la Vocea României?

- Un prieten drag m-a sunat şi mi-a spus de audiţii... am căutat pe net şi incredibil, "The Voice" chiar a venit în România, mai repede decât mă aşteptam. Ştiam de varianta din SUA şi am fost puţin reticentă la început, nu cânt de foarte mult timp şi ştiam că ştacheta va fi ridicată, datorită formatului. Le-am spus prietenilor ce am de gând şi m-au încurajat să încerc. Am simţit că ar fi un pas foarte mare pentru mine.

- Cum te-ai simţit pe scenă, în faţa unui public atât de cald, şi a unui juriu format numai din... urechi?

- Până la audiţiile pe nevăzute, nu am simţit niciodată o asemenea adrenalină, sentimentul e unic. Sunt pe scenă în fiecare săptămână, la petreceri, în cluburi, dar ştiind care e miza, emoţiile m-au copleşit puţin. Dorinţa mea a fost să transmit juriului tot ce simt eu atunci când interpretez o melodie.

- Ai mai participat la concursuri?

- „Vocea României” e prima mea experienţă de acest gen. Am învăţat să cânt singură, aş spune că din joacă am descoperit o mare pasiune. Am început timid la karaoke şi apoi nu mă mai puteam opri. Ieşeam de la job şi .. "Unde mergem? Să cântăm, evident!" Am descoperit un piano bar în Bucureşti, acum patru ani, şi acolo a fost primul meu contact cu pianul şi chitara. M-am pus pe învăţat piese şi am avut noroc să întâlnesc acolo şi câţiva muzicieni care m-au încurajat şi mi-au deschis apetitul pentru studiu şi muzica bună. Acum sunt solistă, cânt alături de o trupă de băieţi minunaţi, într-un club din centrul vechi.

- Cine ţi-ai fi dorit să se întoarcă atras de vocea ta?

- Mi-am dorit mult să se întoarcă Loredana, o admir foarte mult. La fel de mult îmi doream să se întoarcă toţi, fără discuţie! Am pus mult suflet şi am muncit mult să acopăr lipsa studiilor muzicale şi atunci când am auzit că a fost apăsat butonul, a fost... nu ştiu... o recompensă imensă!

- Ce înseamnă pentru tine experienţa de la "Vocea României"?

- Sunt o fire pragmatică, foarte conştientă de sine şi nu caut calea cea scurtă către faimă şi apariţii tv. Formatul emisiunii Vocea României e o oportunitate fantastică pentru orice artist aspirant la o carieră muzicală să arate ce poate. În acelaşi timp e o poarta către publicul larg, care are astfel şansa să audă ca România are voci incredibile! Am cunoscut numai oameni frumoşi, talentaţi şi sunt fericită că am intrat în acest cerc minunat!

- Unde te vezi peste zece ani?

- Pe scenă! Asta îmi doresc acum şi nu cred că îmi va trece foarte repede. Acum scriu versuri pentru diverse trupe şi asta mă face să vreau şi mai mult un material muzical al meu. Sper să dureze mai puţin de zece ani!

- Succes, Alina Toma!

Citit 1938 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.