Fajitas de pui

Fajitas de pui
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fajitas de pui este o rețetă tradițională din bucătăria mexicană și este un preparat pe bază de pui cu ardei și ceapă învelite într-o delicioasă tortila și cel mai adesea asezonată cu guacamole. Evident  în timp au apărut o mulțime de variante ale rețetei, una mai delicioasă decât cealaltă.

Ingrediente: 1 piept pui, 2 ardei capia, 1 ceapă mare, 4 foi tortilla, 200 grame  iaurt  pentru marinată,  zeama de la 2 lime, 2 linguri ulei măsline, boia dulce oregano sare, piper          

Mod de preparare: Spălăm pieptul de pui și îl tăiem fâșii. Condimentăm cu sare, piper, boia, oregano. Stoarcem zeama de la două lime, adăugăm și uleiul de măsline și amestecăm bine. Dăm la frigider pentru cel puțin o oră ca să se marineze puiul. Rumenim puiul în puțin ulei. Adăugăm ardeiul tăiat fâșii și ceapa tocată fideluță și le sotăm ușor. Intindem pe foaia de tortilla un strat de iaurt. Eu am folosit iaurt grecesc. Dacă doriți puteți înlocui iaurtul cu sos de avocado sau chiar guacamole sau salsa de roșii. Așezăm compoziția în mijloc. Îndoim la unul din capete și apoi rulăm foile de tortilla. Este gata de servit alături de cei dragi.

Citit 492 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2025 12:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.