Ingrediente: pentru blat: 120 g făină, 120 grame zahăr, 100 grame caise confiate, 120 g nucă prăjită, 200 g rahat, 7 albușuri, 1 pliculeț praf de copt, 1 praf sare; pentru cremă: 7 gălbenușuri, 150 g zahăr, 250 g unt la temperatura camerei, 1 linguriță extract de vanilie, 2 foi de napolitană.
Preparare. Batem albușurile cu un praf de sare. Adăugam zaharul treptat și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm rahatul, nuca prăjită și caisele confiate peste amestecul de ingredientele uscate. Adăugăm câte o lingură din amestecul de ingrediente uscate cu nuca peste bezea și amestecăm ușor cu spatula, de sus în jos.
Punem compoziția într-o tavă (20/30 cm) unsă cu grăsime și tapetată cu hârtie de copt. Băgăm tava în cuptorul preîncins la 170 de grade, pentru 25 de minute. După ce scoatem tava de la cuptor, lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea devin pale și cremoase. Punem bolul deasupra unei cratițe cu apă, la foc mediu; apa trebuie să fiarbă în momentul în care punem bolul deasupra. Le lăsăm aproximativ 5 minute. Luăm compoziția și o lăsăm deoparte să se răcească.
Mixăm untul pentru 2 minute, după care adăugăm câte o lingură din compoziția de ouă până când o vom termina; aceasta compoziție trebuie să fie rece atunci când o adăugăm. Adăugăm și o linguriță de extract de vanilie, după care crema este gata.
Avem nevoie de un platou pe care punem o foaie de napolitană, nu înainte de a unge puțin cu cremă, pentru stabilitate. Punem jumătate din cremă și o distribuim ușor pe toată suprafața foii de napolitană, după care punem blatul. Punem crema rămasă și o distribuim pe toată suprafața blatului, după care acoprim cu foaia de napolitană. Băgăm prăjitura la frigider pentru 2 ore.