După o masă copioasă cu prietenii, mai ales că e zi de sărbătoare, se impune și un desert pe cinste. Parfumatul și dulcele pepene galben este acum vedeta sezonului. Este un fruct sănătos, foarte bogat în vitamine și minerale. Conține cantități mari de vitamina A, B, C, E și este o sursă excelentă de potasiu, calciu, fier și fosfor. Consumul său ajută la detoxifierea organismului și întărește sistemul imunitar. Ne putem bucura de beneficiile pepenelui galben și delecta cu gustul sau dulce și răcoritor, consumându-l în stare proaspătă sau sub formă de gemuri, înghețate, budinci, sufleuri sau sucuri.
Înghețata cu pepene galben este un desert surprinzător de savuros, potrivit pentru o zi toridă de vară.
Ingrediente: 1 pepene galben parfumat, 1 lingură unt, 2-3 linguri zahăr, 1 linguriță gelatină, 100 ml smântână pentru frișcă, 3 linguri zeamă de portocală.
Mod de preparare: Se taie pepenele în două și se îndepărtează semințele. Se scoate miezul din interior, lăsând și pe coajă un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina să se înmoaie în zeama de portocală, apoi se dizolvă pe baie de aburi. Se încinge untul într-o tigaie și se adaugă miezul de pepene și zahărul. Se lasă pe foc, până se înmoaie. Compoziția se pasează bine cu o furculiță apoi se amestecă cu gelatină. Se lasă să se răcească. Se bate smântâna până se obține frișca și se încorporează ușor în piure-ul răcit. Cu compoziția obținută se umplu jumătățile de pepene, se acoperă cu folie alimentara și se dau la congelator pentru cel puțin 2 ore, apoi înghețata e gata de servit. Se poate intensifica gustul, dacă în bolul cu înghețată se adaugă și o frunză de mentă proaspătă, care nu este obligatoriu să fie consumată. Aroma ei e suficientă pentru o stare de bine și un gust desăvârșit.