Sfecla roșie, recomandată pentru sănătatea organismului

Sfecla roșie, recomandată pentru sănătatea organismului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sfecla roșie este una dintre cele mai benefice legume pentru ficat, datorită antioxidanților și nitraților naturali.

Sfecla este pe lista celor mai bune alimente alcaline recomandate pentru sănătatea organismului, deoarece conține fier, fibre, fosfor, potasiu și vitamina C.

În acelaşi timp, ajută la scăderea tensiunii arteriale, datorită conținutului ridicat de nitrați, îmbunătățind circulația sanguină și reducând riscul de boli de inimă.

Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamina C, care sprijină funcția celulelor imune și producția de anticorpi.

Datorită conținutului bogat în fibre, sfecla roșie ajută mișcările intestinale regulate și previne constipația. De asemenea, acționează ca un prebiotic, hrănind bacteriile benefice din intestin.

Consumul de sfeclă roșie poate îmbunătăți rezistența și performanța atletică, prin transportul mai eficient de oxigen și nutrienți către mușchi.

Citit 133 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Octombrie 2025 01:24

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro