Aceste clătite pot fi servite și ca aperitiv, crema fină de brânză oferindu-le savoare și un gust unic.
Ingrediente: pentru aluat: 2 ouă, 200 grame de sfeclă roșie, 200 ml de lapte, 100 ml de apă minerală, 250 grame de făină, sare, piper; pentru crema de brânză: 250 grame de telemea, 250 grame de brânză de vaci, 2 linguri de smântână, 4 castraveți murați, 1 linguriță de ierburi aromatice.
Mod de preparare: Se taie sfecla fiartă și bine scursă în cuburi, care se adaugă în recipientul unui blender. Adăugam laptele și mixăm până se obține un piure. Mixăm și ouăle, presărate cu sare și piper. Adăugăm piureul de sfeclă roșie, apoi încorporăm făina și adăugăm apa minerală. Lăsăm aluatul de clătite cu sfeclă roșie să se odihnească 10-15 minute. Ungem tigaia cu puțin ulei, o punem la încins și întindem un strat din aluat. Rumenim bine clătitele pe ambele părți.
Într-un bol, amestecăm cele două tipuri de brânzeturi, bine sfărâmate. Adăugăm smântâna, apoi castraveții tocați mărunt, Adăugăm și ierburile uscate și omogenizăm compoziția. Cu aceasta cremă de brânză și castraveți murați ungem toată suprafața clătitelor, le rulăm strâns şi le dăm la rece, într-un vas acoperit. Le lăsăm la rece 20-30 de minute, pentru a le putea secționa frumos. Le servim ca aperitive, alături de legume proaspete.