Aceste brioșe sunt un desert rapid, ideal pentru perioada postului și pentru persoanele vegane. Sunt o combinație perfectă de blat umed și cremă fină de ciocolată.
Ingrediente: 220 grame făină, 70 grame zahăr, 15 grame cacao, 2 linguri dulceață de cireșe, 5 grame praf de copt, 130 ml ulei, 130 ml apă minerală, 10 ml esență de vanilie, un praf de sare.
Pentru cremă: o conservă lapte de cocos (400 ml), 50 g zahăr, 280 g ciocolată neagră.
Pentru decor: căpșuni.
Preparare: Punem într-un bol zahărul, sarea, uleiul, apa minerală și esența de vanilie. Mixăm totul până se topește zahărul, iar în lichidul rezultat adăugăm făina, praful de cacao și praful de copt pe care le-am amestecat, apoi încorporăm și dulceața. Punem compoziția în forme de brioșe și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească.
Pentru a obține o cremă pufoasă, laptele de cocos trebuie ținut la frigider cel puțin o zi sau la congelator pentru o jumătate de oră. Pentru cremă vom folosi doar partea cea albă pe care o punem la foc împreună cu zahărul și ciocolata, până se topesc. Lăsăm crema să se răcească, apoi o băgăm la frigider pentru câteva ore, după care o mixăm până începe să se deschidă la culoare și devine pufoasă. Crema obținută o punem într-un poș cu dui și ornăm brioșele, apoi adăugăm și câte o jumătate de căpșună.

