Mutăm zăpada de pe stradă pe trotuar (FOTOREPORTAJ)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Mutăm zăpada de pe stradă pe trotuar (FOTOREPORTAJ)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Străzile principale din oraş au fost deszăpezite. Unele cartiere, mai norocoase, au primit vizita utilajelor pe străduţele dintre blocuri. Altele, au avut noroc cu locatarii blocurilor, care au ieşit şi au curăţat străzile la lopată. Dar mai sunt încă străduţe din Galaţi care au fost uitate şi de locatari şi de autorităţi.

Ce facem însă, cu mormanele de zăpadă care au fost depozitate pe marginea drumurilor şi  blochează accesul trecătorilor. Utilajele au trecut, au mutat zăpada din stradă pe laterale sau chiar pe trotuare, blocând maşinile în parcare şi accesul pietonilor



 

În unele cazuri, gălăţenii s-au supărat şi, la lopată, au mutat zăpada înapoi în stradă.



În unele locuri s-a încercat şi deszăpezirea trotuarelor, dar, utilajele parcă lucrau în gol



Poate dacă se lucra la lopată, efectele erau mult mai vizibile. Până una alta, gălăţenii au fost nevoiţi să-şi care copiii în braţe şi să facă eforturi destul de mari pentru a putea traversa strada.

Staţiile de autobuz – uitate de toată lumea

Marea deszăpezire din oraş a ocolit cele mai multe staţii de autobuz. Trebuie să recunoaştem că mormanele de zăpadă nu erau chiar la fel peste tot, dar în niciun caz nu putem vorbi de curăţenie în  staţii. Gălăţenii care nu au reuşit să îşi scoată maşinile din parcare şi cei care circulă de obicei cu mijloacele de transport în comun au avut de furcă zilele acestea cu troienele din staţii.



În unele cazuri, angajaţii de la salubritate au încercat să facă câte un scuar în staţii, dar au uitat să creeze şi o mică potecă de trecere pe trotuar



Să vină primăvara…

O plimbare prin oraş poate însemna chiar un coşmar. Singurul lucru care ne poate scăpa de acest vis urât este primăvara. Aşa că nu ne rămâne decât să  aşteptăm următorul anotimp, ca toată zăpada făcută mormane (în loc să fie încărcată şi cărată undeva în afara oraşului) în diferite colţuri de trotuar sau în jurul semafoarelor să se topească. Nu de alta, dar prin bălţi se circulă mai uşor decât prin zăpadă.

 

Citit 1445 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.