Pentru cei cu răbdare: Mic ghid al locurilor de dat cu băţu-n baltă!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pentru cei cu răbdare: Mic ghid al locurilor de dat cu băţu-n baltă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă ai aduna laolaltă toţi bărbaţii şi i-ai întreba dacă le place peştele, probabil că aproape toţi ar spune că da. Doar că jumătate dintre ei “adoră” peştele gata pescuit. Pentru cei care şi-ar dori o partidă de pescuit de Paşte, dar nu ştiu unde să meargă, am întocmit un mic ghid al celor mai cunoscute amenajări piscicole din Galaţi şi dimprejurul lui.

Cei care nu vor să se îndepărteze prea tare de Galaţi, pot merge la amenajarea piscicolă de la Sat Costi. Ziua de pescuit costă aici 100 de lei, iar balta este plină de crap şi somn. Este cea mai cochetă amenajare piscicolă din zonă şi, în plus, trebuie să fii pescar slab de tot să nu prinzi ceva. Ar mai fi şi amenajarea piscicolă de la Movileni, unde intrarea costă 50 de lei. Tot foarte aproape de Galaţi se află şi amenajarea Brateşul Mic, acolo unde ziua de pescuit costă 25 de lei.

Cei care vor să meargă într-o zonă în care se poate campa, pot alege peisajul mirific de la poalele Munţilor Măcin. Este vorba despre amenajarea Sălcuţa, unde ziua de pescuit costă 40 de lei şi de unde poţi pleca lejer cu câteva kilograme bune de crap, caras sau biban.

Balta Zătun, la mare căutare!

La Balta Zătun, aflată la 12 kilometri de Galaţi şi administrată de Consiliul Judeţului, ziua de pescuit costă aici 100 de lei. În aceşti bani, pe lângă plăcerea de a pescui, ai la dispoziţie şi spaţii de agrement, unde poţi “frige” peştele prins. Administratorii nu te lasă să pleci acasă cu mai mult de cinci kilograme de peşte.

Şi cei care aleg Lacul Vânători au parte pe lângă plăcerea de a pescui şi de o zonă de agrement destul bine pusă la punct. În plus, aici există şi posibilitatea campării. Pentru pescuitul sportiv, taxa este de nouă lei de persoană, pentru două ore. Dacă iei în calcul faptul că mai există şi o taxă de intrare de cinci lei de persoană şi o taxă de parcare auto de patru lei, ziua de pescuit la Lacul “Partidului” poate ajunge şi la 50 de lei.

Tot la o aruncătură de băţ de Galaţi se află şi amenajarea piscicolă Mălina, acolo unde poţi chiar să faci şi un grătar după ce ţi-ai umplut sacoşa cu peşte. Ziua de pescuit costă 50 de lei.

Pe “linia Tecuciului”, la aproape 20 de kilometri de Galaţi, amatorii de aruncat băţu-n baltă au două amenajări piscicole. Potcoava Braniştea şi Lozova Braniştea. În fine, la mare căutare sunt amenajările din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior: Maţa Rădeanu, Şovârca şi Cotu’ Chiului, administrate fie de asociaţii piscicole sau societăţi private, fie de Institutul Piscicol.

Citit 6477 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2012 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.