Şcoala de vară de Astronomie

Şcoala de vară de Astronomie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi cerul” este o activitate organizată de Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în perioada 4 – 7 iulie. Printre temele teoretice şi practice care vor ne vor desluşi tainele cosmosului, se numără: Marile etape ale descoperirii în astronomie, Instrumente optice folosite în astronomie, Cerul de vară, Principalele stele, constelaţii şi obiecte deep-sky sau Sateliţi naturali şi artificiali. „Această şcoală de vară constă într-o serie de cursuri cu diferite teme, începând de la cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, până la teme de astrofizică. Între orele 18.00 şi 22.00 vor avea loc cursuri de astronomie, iar apoi, între 22.00 şi 00.00 urmează observaţiile astronomice şi alte activităţi practice.

Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu”, a explicat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii.

Şcoala de Vară de Astronomie „Priviţi Cerul !” urmăreşte popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar şi stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei  prin  participarea la acţiuni interactive.

Citit 1436 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.