Canicula îi "îmbrânceşte" pe gălăţeni la bălăceală! Vezi aici ce preţuri au piscinele din Galaţi

Canicula îi "îmbrânceşte" pe gălăţeni la bălăceală! Vezi aici ce preţuri au piscinele din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Radiografia locurilor de agrement din Galaţi unde se poate face plajă şi se poate înota * Locuri puţine, preţuri complicate * Cei mai cu dare de mână pot să cheltuiască 50 de lei pe zi pentru un şezlong la Viva Club, iar cine n-are bani poate alege plajele improvizate de pe malul Dunării

Oferta de bălăceală pentru gălăţenii „răpuşi” de codurile galbene şi portocalii de caniculă nu este foarte generoasă nici în acest an. Din păcate, se vede clar diferenţa dintre interesul investitorului privat în atragerea clienţilor şi nepăsarea autorităţilor locale atunci când este vorba să le asigure plătitorilor de taxe şi impozite condiţii de distracţie.

Nu este de mirare că cea mai ieftină bălăceală o găseşti "La Valuri", pe malul Dunării, lângă Turnul de Televiziune. Pentru numai 6 lei de persoană şi 4 lei de maşină, puteţi frige o bălăceală pe cinste, doar că nu în condiţiile cele mai bune. Este normal ca, la tarifele astea, plaja să fie mai mereu plină, evident atunci când vremea pemite acest lucru. „Acum, că-i vacanţă, vin foarte des! Este bine, apa-i destul de curată, când nu este aglomerat avem şi unde să întindem un prosop. Ce să facem, de unde bani pentru piscine de fiţe sau de mare?”, ne povesteşte Dragoş, un tânăr care nu a împlinit încă 18 ani.

Cine dă un ban stă în faţă!

Dacă autorităţile locale pun la dispoziţia publicului doar un singur ştrand (din două bazine existente), oferta dinspre sectorul privat este ceva mai generoasă. Cea mai apropiată de oraş este Bora Bora. Deşi poate părea cam piperată la prima vedere, distracţia de aici face toţi banii. În timpul săptămânii, intrarea costă 30 de lei, iar sâmbăta şi duminica tariful sare la 40 de lei. Toţi cei care plătesc această taxă primesc şi o limonadă, asta pe lângă indispensabile şezlonguri, măsuţe sau prosoape. “Prefer să merg puţin mai departe de Galaţi, este şi aerul mai curat, nu vin toţi nespălaţii - mă scuzaţi de exprimare - am toate condiţiile. E mai scump, dar merită”, spune Adelina, o tânără cu un ten măsliniu, cu siguranţă tratat pe la solar.

Ceva mai departe de oraş, în inima Pădurii Gârboavele, avem Complexul Stejarul. Adulţii plătesc în timpul săptămânii (de luni până vineri) 30 de lei, copiii cu vârste cuprinse între 5-10 ani plătesc 20 de lei, iar copiii mai mici de cinci ani intră gratuit. Sunt incluse în preţ şezlongul, umbrela, măsuţa şi un prosop. În weekend, preţurile “sar” cu 10 lei. În jurul piscinei sunt mai multe foişoare, unde poţi mânca liniştit un prânz. Copiii au la dispoziţie un loc generos de joacă, complet accesorizat, deşi cam încins la miezul zilei.

Cea mai “piperată” ofertă vine de la Viva Club, la piscina de pe Aleea Meteo, acolo unde intrarea costă în weekend 50 de lei, iar în timpul săptămânii 35 de lei. În preţ sunt incluse un suc sau o bere, şezlongul şi un prosop. Şi acolo se poate mânca un grătar făcut chiar în faţa ta, dar în zilele aglomerate, dacă-ţi este foame trebuie să te înarmezi cu multă răbdare.

În fine, pentru cei care nu au aflat încă, fosta piscină de la Olimpic House s-a redeschis pentru public, dar are un număr limitat de locuri. Un şezlong pentru adulţi costă 30 de lei, iar copiii plătesc 10 lei.

Dunărea şi Brateşul, alte două variante

Celor care nu ţin foarte mult la conceptul de “piscină” le spunem că mai sunt şi alte zone în care se poate face o baie pe cinste: la Dunăre şi la Brateş. Dacă la Brateş poate face baie fără probleme chiar şi un neiniţiat în tainele înotului, la Dunăre numai cei curajoşi se aventurează. La Plaja Brateş, taxa de acces este destul de mică - cinci lei de persoană (trei lei, copiii), iar apa este numai bună de făcut baie. “Avem umbrele, pavilioane şi chiar grătare, pentru gălăţenii care vor să vină cu mâncare de acasă. Copiii au şi ei un loc de joacă destul de bine dotat”, spune un reprezentant al firmei care administrează plaja de la Lacul Brateş.

Citit 9438 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2012 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.