Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii: Cel mai feroce peşte de apă dulce are un acvariu special

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii: Cel mai feroce peşte de apă dulce are un acvariu special
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secţia Acvariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea un nou spaţiu amenajat cu 12 exemplare de piranha cu burta roşie, dintre care două exemplare aparţin patrimoniului viu al instituţiei gălăţene de mai bine de nouă ani şi 10 exemplare juvenile de piranha (vârsta 5 - 6 luni) care au fost achiziţionate recent.

Până acum, piranha putea fi văzut în spaţiul special dedicat bazinului amazonian, alături de alte specii de peşti specifice acestei zone geografice. „Am ales să separăm exemplarele de piranha de celelalte specii din bazinul amazonian pentru a le oferi vizitatorilor posibilitatea de a vedea această specie într-un cadru mai generos,” a declarat Gabriela Grigoraş, muzeograf în cadrul Acvariului gălăţean.

Piranha cu burta roşie este originar din America de Sud, iar de-a lungul timpului şi-a câştigat reputaţia de cel mai feroce peşte de apă dulce din întreaga lume, vânându-şi prada în bancuri. Numele “piranha” provine dintr-un dialect indian, în care “pira” înseamnă “peşte”, iar “ranha” înseamnă “dinte”.

Programul de vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi este de miercuri până vineri, între orele 10.00 - 18.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10.00 - 20.00. Luni şi marţi muzeul este închis. Preţul unui bilet este de 6 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii.

Foto: Florin Matei

Citit 2260 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2012 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.