O televiziune dedicată sfârşitului lumii a fost lansată în Franţa

O televiziune dedicată sfârşitului lumii a fost lansată în Franţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Chaîne de la Fin du Monde, o televiziune dedicată sfârşitului lumii, care ar urma să se întâmple pe 21 decembrie 2012, potrivit unor interpretări ale calendarului maya, a fost lansată în Franţa de canalul SyFy, deţinut de compania americană NBC Universal, informează broadbandtvnews.com.

Noua televiziune va oferi "o altă perspectivă asupra sfârşitului lumii" şi va emite timp de o lună de zile, până pe 21 decembrie, când "se presupune că va fi sfârşitul lumii". La Chaîne de la Fin du Monde difuzează filme, seriale şi documentare, între care "Survivors", "Invasion", "The Body Snatchers", "War of the Worlds", "American Warships", dar şi o emisiune specială dedicată "sfârşitului lumii". Noua televiziune este disponibilă exclusiv pe platforma CanalSat din Franţa şi îi pregăteşte pe francezi "pentru ultima zi din viaţa lor".

"Sperăm că iubiţi pământul, marea şi munţii, dar, înainte de toate, sperăm că iubiţi viaţa (...) Potrivit profeţiilor maya, viaţa se va încheia pe 21 decembrie 2012. Deci să profităm! Cu noul La Chaîne de la Fin du Monde de la SyFy trăiţi apocalipsa într-un alt mod. O lună de distrugere, o lună de frisoane, dar mai ales o lună de distracţie. Sunteţi gata? Cu SyFy veţi adora sfârşitul lumii", se spune într-un clip de promovare a noii televiziuni.

NBC Universal este una dintre cele mai mari companii de divertisment din lume. În afară de televiziunea SyFy, NBC Universal operează în prezent la nivel internaţional şi alte canale, precum Diva Universal, Universal Channel, Movies 24 şi E! Calendarul maya este alcătuit din 18 luni şi 20 de zile, plus "wayeb", o lună sacră de cinci zile. "B'aktun" este unitatea cea mai lungă din acest sistem şi echivalează cu 400 de ani. Marele ciclu conţine 13 B'aktun, adică 5.200 de ani.

Civilizaţia maya, localizată în nordul Americii Centrale, a cunoscut apogeul în intervalul cuprins între anii 250 e.n. şi 900 e.n., ce a fost urmat de o perioadă de declin, până în anul 1200 e.n. (perioada post-clasică), şi a dispărut definitiv după cucerirea spaniolă.

Citit 1489 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2012 16:31

1 comentariu

 • postat de Monica Ileana Pintilie
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 09:03
  De mult vine sfarsitul lumii... DAR DIN CAUZA PROSTIEI OMENESTI!!!...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.