Cinci uleiuri vegetale care vindecă tenul afectat de acnee

Cinci uleiuri vegetale care vindecă tenul afectat de acnee
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Persoanele care se confruntă cu deshidratarea tenului, scuame şi cicatrici lăsate de acnee, trebuie să ştie că tenul are nevoie şi de hidratare. Iar un foarte bun aliat pentru tenul afectat de acnee sunt unele uleiurile vegetale.

Uleiul din cătină

Pe lângă alte proprietăţi, uleiul de cătină este cicatrizant, reparator şi regenerant. De aceea, acest ulei este indicat pentru pielea inflamată, afectată de  iritaţii şi dermatite. Uleiul de cătină este antiinflamator, reduce roşeaţa, calmează tenul, reduce mâncărimile. Nu se recomandă folosirea lui ca atare, ci se adaugă în creme pentru ten cu probleme.

Uleiul de cimbru

Este un ulei antibacterian şi antifungic, recomandat pentru tenul cu probleme acneice, dermatoze, micoze. Se recomandă utilizarea lui în unguente şi serumuri pentru ameliorarea acneei, dar şi ca atare. Acesta nu conţine substanţe iritante şi ajută la îndepărtarea bacteriilor care înfundă porii.

Ulei de chimen negru

Este purifiant, antiseptic şi antiinflamator. Stimulează regenerarea ţesuturilor şi cicatrizarea. Se foloseşte combinat cu alte uleiuri sau se poate aplica local şi nediluat. De asemenea, este foarte bun şi în cremele şi loţiunile pentru tenul acneic.

Ulei de argan

Bogat în antioxidanți, are proprietăţi de regenerare, cicatrizante, nutritive şi hrănitoare. Uleiul de argan vindecă cicatricele de la acnee.  

Uleiul de migdale

Şi uleiul de migdale hidratează şi vindecă tenul afectat de acnee. Este antiinflamator şi calmant, hrănitor pentru tenul uscat şi regenerant. Se utilizează ca atare, nediluat, în combinaţie cu alte uleiuri sau ca ingredient în creme, măşti sau tratamente.

Citit 20156 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.