Rafinament muzical cu Nicu Patoi şi Berti Barbera, de Mărţişor, în Club Scena

Rafinament muzical cu Nicu Patoi şi Berti Barbera, de Mărţişor, în Club Scena
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astă-seară, începând cu ora 21.00, iubitorii de muzică de calitate îi pot asculta, în Club Scena, pe Berti Barbera şi Nicu Patoi.

Despre Berti Barbera se poate spune că este un muzician cosmopolit. Şi asta nu datorită originii lui, ci prin perspectiva pe care o are asupra muzicii, prin varietatea de influenţe şi elemente pe care le percepe şi le concepe în arta interpretării. Ca orice artist modern, îşi deschide urechile şi sufletul la diversitatea stilistică şi la multiplele posibilităţi de redare a unei lucrări muzicale. Beneficiind de-a lungul anilor de încrederea marii majorităţi a lumii muzicale din ţară, fiind în contact permanent cu personalităţi artistice internaţionale, a avut privilegiul de a face parte din multe proiecte care să-i îmbogăţească experienţa şi să-i justifice intenţiile. Cu un spectru vocal flexibil şi cu un instinct ritmic care-i oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti reuşeşte, prin multitudinea de tehnici moderne şi tradiţionale, cu multă pasiune, dezinvoltură şi umor, să dea o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese pe care o abordează.

Rigoare de matematician şi suflet de artist

Nicu Patoi e gălăţean de-al nostru şi este unul dintre cei mai valoroşi chitarişti români, dacă nu cumva cel mai. Destul de rar se întâmplă să întâlneşti un chitarist precum Nicu Patoi. Un artist care, prin instrumentul cu care reuşeşte să se identifice, să-ţi dezvăluie caracterul, educaţia, pasiunea şi plăcerea de a cânta şi să-ţi provoace, în acelaşi timp, în mod discret, curiozitatea de a încerca să afli părţile nevăzute ale unui artist complex. Nu reuşeşti niciodată să bănuieşti resursele cu care îşi îndeplineşte rolul de excelent acompaniator şi om de studio, un membru de bază în toate grupurile prin care a trecut, de la încercările rock din adolescenţă până la proiectele serioase la care participă în prezent, inclusiv propriul band. În pofida tendinţei tinerilor chitarişti de a-şi etala tehnica extremă şi cascadoriile digitale, Nicu este un artist care foloseşte o multitudine de procedee într-o manieră subtilă, bine proporţionată, combinând echilibrat claritatea acordurilor cu momentele de rafinament solistic, viteză şi feeling. Un interpret cu rigoare de matematician şi suflet de artist, un virtuoz ce străluceşte în orice moment în care interacţionează cu chitara.

Pe 19 martie, Nicu Patoi va cânta alături de Platonic, la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Până atunci, însă, merită să nu rataţi concertul din această seară, de la Scena (intrarea este 20 de lei).

Citit 1716 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2013 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.