Cum ne mai botezăm copiii? Suleyman şi soţii Prigoană fac furori la Galaţi

Cum ne mai botezăm copiii? Suleyman şi soţii Prigoană fac furori la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sfârşit, cei 144 de băieţi veniţi pe lume luna trecută au reuşit să le-o ia înainte celor 112 fete, după ce, de la începutul acestui an, sexul frumos a avut întâietate.

Interesant este cum au fost botezaţi cei 256 de bebeluşi înregistraţi la Starea Civilă. Cele mai folosite nume de fetiţe au fost Maria - 28 de ori, Elena - 11 ori şi Alexandra - 10 ori. Au stârnit uimirea ofiţerilor de stare civilă nume mai puţin întâlnite precum Raisa, Tabita, Samara, Namira, Ilary, Celine, Adanna, Triana, Rocio, Chinyere. Trebuie spus că ultimele patru bebeluşe au părinţi cu cetăţenie străină.

În privinţa băieţilor, cele mai folosite nume au fost Andrei - 27 de ori, David - 14 ori, Gabriel - 13 ori şi Alexandru - 11 ori. Mai puţin uzuale sunt numele Edward, folosit în două cazuri, Serafim, Nectarie, Maximus şi Ibrahim. Maximus este numele unuia dintre copiii Adrianei Bahmuţeanu cu Silviu Prigoană, care au ţinut atenţia tuturor cu împăcarea lor, după al patrulea divorţ. Cât despre Ibrahim, dacă nu este vorba de părinţi de origine musulmană, atunci sigur sunt fani ai celebrului serial "Suleyman Magnificul" de pe Kanal D. Probabil că urmează Hurrem, Suleyman şi Bahmu.

Citit 2048 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 17:11

4 comentarii

 • postat de Ioan Botezatorul
  Joi, 23 Mai 2013 10:19
  In buna traditie,la noi s-au folosit prenume din Noul Testament cu sonoritati grecesti ori latine. Acum cu "globalizarea" facem o orchestra simfonica intesata cu instrumente "chinezesti".A inceput sa moara romanul cu "marea circulatie" mondiala in luntrea timpului.Daca nu e bine ,e rrrau ,spunea I.L.Caragiale ! Iarba verde de acasa e de fapt, campia plina cu flori a copilariei si nu am auzit de vreun roman zdravan la cap sa-i puna copilului nume ca Samir(marar)
  0
  0
  Raportează
 • postat de felicia katz
  Miercuri, 22 Mai 2013 17:17
  Bunicul matern a lui Creanca Ion marele povestitor se numea David.Romanii au folosit des acest prenume.Thabita care in araba inseamna gazela .In Noul Testament se afirma ca Sfantul Petru ar fi readus-o la viata.Samira poate fi tradus mai curios.Samir in ebraica este marar.Mie chiar mi se par nume frumoase,cu nimic iesite din comun.Ce e mai important e sa creasca mari sa-si faca parintii fericiti iar lor sa le urzeasca viata un destin frumos.Sanatate multa tuturor micutilor indiferent de nume si prenume.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dany
  Miercuri, 22 Mai 2013 15:57
  David este nume ebraic foarte des folosit de crestinii de pretutindeni.David-inseamna "fiu iubit"
  David (1013-973 î. Hr.), rege al evreilor după Saul, psalmist și proroc, al șaptelea fiu al lui Iesei; a purtat războaie cu filistenii (potrivit Bibliei, l-a învins în luptă pe uriașul Goliat), cu moabiții și cu amoriții și a stabilit capitala statului la Ierusalim; autor al psalmilor din Vechiul Testament.
  Tabita -este tot nume biblic!
  Am primul copil cu numele de David !Intr-un concediu in Italia la Venetia ne-am intalnit cu 2 familii care aveau copii cu acest nume,una nemteasca si alta englezeasca!
  Este recomandat sa punem copiilor nume biblice si crestinesti pentru ca suntem crestini!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Americanca cu perciuni
  Miercuri, 22 Mai 2013 12:01
  David e nume romanesc?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.