Prieteni cu EBA?

Prieteni cu EBA?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jur că era să-mi sară inima din piept de emoţie! Eram la colţul străzii, la intersecţia Brăilei cu Domnească când mi-a trecut pe sub nas o maşină galbenă cu EBA în numărul de înmatriculare.

Jur că-i purul adevăr. Mi-au ieşit ochii din cap ca la melc şi mi-am sucit gâtul uitându-mă după ea. O fi fata preşedintelui, n-o fi?! Aşi! Nu mă pricep eu la maşini, dar autoturismul aducea mai mult a Broscuţă decât a Range Rover. Sau la o adică, încăpea lejer în portbagajul bolidului de teren.

Mda, e vina mea. De când fiica preşedintelui şi-a luat numele de scenă EBa mi-au sărit din cap toate Issele, Imbele, alde Keo şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. În concluzie, era EBA, dar nu era Elena Băsescu.

Deunăzi – apropo, Măruţă dă campania electorală mai încet! – am auzit-o pe tânăra aspirantă la Parlamentul European că vrea s-ajungă la Bruxelles pe jos, nu cu avionul, cum fac „listacii”. Şi tot EBa a mai spus că unele organizaţii de tineret ale PD-L n-au fost lăsate de seniori să adune semnături pentru candidatura sa independentă. Aşa că am încercat să aflu, cum merg treburile în filiala gălăţeană.

Amintiri cu EBa

Elena Băsescu a fost văzută în Galaţi anul trecut, tot prin primăvară, mai precis în ziua memorabilă în care Andrei Lişinschi, la braţ cu Emil Boc, a intrat oficial în cursa pentru Primărie. A fost atunci zi plină pentru PD-L.

Elena Băsescu venise la invitaţia organizaţiei de tineret din Galaţi şi nu a sosit singură, ci împreună cu Monica Iacob Ridzi. Domnişoara Băsescu şi-a descleştat maxilarele atât cât să le spună relativ inteligibil jurnaliştilor: „Nu am nimic de comentat”.

Faza cu „succesurile” era proaspătă la vremea respectivă, chit că nici acum nu s-a răcit încă. Şi se zvonea că însuşi tatăl prezidenţial i-a spus mezinei să-şi ţină vorbele doar pentru ea când mişună jurnaliştii prin preajmă, să nu mai „editeze” nicio frază.

Cel care a fost văzut trup şi suflet alături de fiica preşedintelui, în calitate de gazdă, ce credeaţi, a fost Eduard Vasilache. El a fost primul la care ne-am gândit că ar trebui acum să fie implicat în culesul celor 100.000 de semnături.

5.500, deocamdată

Eduard Vasilache, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a PD-L, ne-a declarat că până în momentul de faţă 5.500 de gălăţeni din mediul urban şi rural au semnat pentru EBa.

„Elena este prietena noastră. N-a fost nevoie să ne ceară nimeni să strângem semnături, nu am avut acordul organizaţiei de seniori, pur şi simplu am început să strângem semnături din prietenie pentru Elena Băsescu. N-a existat acţiune a organizaţiei la care să o invităm şi să nu vină. A fost de multe ori la Galaţi. În paralel cu semnăturile pentru partid, adunăm semnături şi pentru Elena”, ne-a declarat cu elan tânărul democrat-liberal.

Eduard Vasilache susţine că de când cu semnăturile a fost asaltat şi pe mail şi la telefon de persoane care voiau să facă parte din cei 100.000 de susţinători de care are nevoie fiica preşedintelui pentru a candida la europarlamentare. Cine vrea să semneze pentru EBA şi nu ştie cum, se poate adresa fie PD-L, fie lui Eduard Vasilache, pe blog. Tânărul îi poate trimite documentele pe mail, sau e gata să meargă la respectivul susţinător acasă pentru a-i culege preţiosul autograf. 

Cu votul, însă, va fi mai greu. Eduard Vasilache ne-a mărturisit că îi va fi greu să decidă unde va pune ştampila pe buletinul de vot - pe EBA sau pe sigla PD-L.

PS: Bancul zilei: Va strânge Elena 100.000 de semnături? Nu le va strânge? E(i)Ba nu le strânge!

Citit 2309 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.