Hurdubăi „V.L.”

Hurdubăi „V.L.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi avem. Sau ne dorim. Sau aşteptăm. Sau. Maşinile „Vieţii libere” înseamnă gustul şi ideea fiecăruia dintre cei care lucrează pe-aici despre cum trebuie să fie o tărăboanţă personală (opiniile noastre nu au aproape nimic în comun cu prezentările bolizilor, din cadrul expoziţiilor de profil).

Logan şi Focus

„Pentru mine a contat raportul calitate-preţ”, spune Marius Ţuca, redactor Cultură-Învăţământ şi posesor de Logan albastru nu-ştiu-cum: „Nu sunt îndrăgostit de maşină, maşina este doar o grămadă de fiare cu care mă deplasez. Dar am luat-o de nouă pentru că avea garanţie şi ca să nu trebuiască să mă uit sub capotă. Eu nu ştiu decât să torn lichidul de parbriz. Dacă aş avea mai mulţi bani, aş schimba-o, că acum are trei ani”.

Redactorul-şef nu prea conduce (…maşina!), dar asta nu înseamnă mare lucru: „Avem un Ford Focus de nouă ani. Eu l-am ales! Era pe un podium şi m-am urcat în el, mi-a plăcut la nebunie şi am zis că este maşina mea. Eu am ales-o şi eu am achitat leasingul, timp de cinci ani. Ford-ul e a patra maşină, după un Trabant, o Dacie şi o Nova. Nova era o maşină atât de proastă, că numai că nu cădea când mergeam cu ea”. „Aha”, zic, „şi aţi condus Fordul?”. „Niciodată”.

Bleu Mamaia versus Broscuţă (nu Volkswagen!)

Pe Neacşu (Juridic) l-am convins greu să-mi zică: „Ce, mă, eu am maşină?”. „…?!”. „Toporaş are 35 de ani şi este o Dacie bleu-Mamaia. E maşina mea şi o iubesc la nebunie! Sunt al treilea proprietar şi să ştii că al doilea nu a folosit-o deloc!”. Aşa, bun, şi cât timp mergi cu ea, pe lună? „Ăăă, vreo săptămână?!”.

Măndiţă (N.R. Politic), cum ţi-ai luat tu Matiz? „Păi. Am hotărât cu Ionuţ să nu fie în niciun caz Logan şi să fie neapărat nouă. Şi a ieşit… Matiz”. Şi cum ai cumpărat-o? „M-a trimis Ionuţ s-o iau şi eu i-am zis că nu mă pricep. Dar el mi-a spus că nu trebuie decât să semnez nişte acte. Am semnat, mi-a zis omul acela că are o culoare nouă, care nu mai există la Galaţi şi a doua zi a venit Broscuţa. Să scrii că are odorizant în formă de broască şi învelitori verzi”.

Renault-Honda

Bogdan (Foto), tu nu eşti sănătos cu Meganul - o iubeşti, dar ce urăşti la ea? „Că nu este maşină germană”. Da’ ce, o fi vreo maşină de ţară! „Da, cam este! Eu am vrut cea mai mare putere, cu şase trepte de viteză şi **** (N.R. Bogdan a dat nişte explicaţii imposibil de ţinut minte, ce naiba, avea impresia că-s de la service?), bla-bla, din clasa ei”. Nota bene: Bogdan ne repară maşinile, le pune diagnostic, ne spune care sunt cele mai bune ORICE pentru ORICE maşină şi poate fi foarte uşor cumpărat cu o sticlă de Cola. Fără glumă, el este maestrul ZEN al maşinilor VL.

Teodora (N.R. tot Juridic – e secţia mea, normal că trag spuza…), tu cum ţi-ai luat Honda? „M-a prostit bărbată-meu să ne luăm Suzuki. M-a târât astă-vară, la expoziţie, la Sibiu şi mi-a arătat-o: aia e maşina noastră. Ne-am întors, am făcut comandă la Brăila, a venit Suzuki, Luci s-a dus să o ia şi m-a sunat: ˝Să ştii că avem Honda!˝. Bine, normal că erau discount-uri şi o ofertă foarte bună, dar ce ador eu la ea sunt scaunele încălzite!”.

Hei, la mulţi ani - am dat jos mămăligile din geam! De-acum să vă ţineţi, fiţoşilor! Vrrrrrum!…

Citit 1141 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.