Nicoleta Luciu: Viaţa unei "mame - eroine"

Nicoleta Luciu: Viaţa unei "mame - eroine"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nicoleta Luciu a sărbătorit săptămâna aceasta ziua de naştere a tripleţilor. Micuţii împlinesc doi ani de când au venit pe lume. Vedeta s-a destăinuit presei povestind cum i s-a schimbat viaţa de când a devenit “mamă-eroină”, aşa cum au numit-o mulţi odată cu aducerea pe lume a lui Kim, Kevin şi Karoly.

Reporter: Cum au fost aceşti primi doi ani ca mămică de tripleţi?

Nicoleta Luciu: Au fost doi ani plini şi foarte frumoşi, cu multă agitaţie, mult nesomn, dar şi multe bucurii. Eu mă simt împlinită!

Rep: A fost mult mai greu acum decât în cazul primei experienţe de mămică?

N.L.: Cred că e mai greu cu un copil, decât cu mai mulţi. Când ai mai mulţi copii, tu ca părinte eşti mai echilibrat în atitudinea faţă de ei. Cu tripleţii a fost mai uşor şi pentru că aveam deja experienţa creşterii lui Zsolt.

Rep: Sunt gălăgioşi, neastâmpăraţi?

N.L.: Kim, Kevin şi Karoly sunt copii cuminţi şi sunt foarte mândră de ei. Fac năzbâtiile caracteristice vârstei lor. Se iau la întrecere în casă, fac curse cu maşini, se uită împreună la desene…

Rep: Cum decurge o zi obişnuită pentru tine, ca mamă a patru copii?

N.L.: Agitaţia începe la şase dimineaţa, când le preparăm micul dejun şi îi pregătim pentru grădiniţă şi şcoală. Îmi rezolv treburile din timpul zilei şi în funcţie de program mă duc să-i iau de la grădiniţă şi de la şcoală, le pregătim din nou masa, ne jucăm, dormim, iar seara îi culcăm la ora opt. În weekend, după ce adorm cei mici, merg cu Zsolt la film, ne plimbăm, ieşim la masă.

Rep: Ai bone care te ajută? Sau te bazezi pe sprijinul mamei tale?

N.L.: Până să înceapă grădiniţa la Bucureşti, copiii stăteau cu două bone la Miercurea Ciuc. Iar acum, la Bucureşti, au o bonă şi mai vin şi mamele noastre să ne ajute.

Rep: Care a fost cea mai mare boacănă pe care au făcut-o?

N.L.: Boacăne fac nonstop. Acum îi învăţ un joc cu animale pe tabletă. Fiecare vrea să fie primul, se mai şi ceartă, dar îi învăţ să se respecte şi să respecte regulile jocurilor.

Rep: Eşti o mămică exigentă?

N.L.: Da, sunt. Dar cu Zsolt, fiind primul copil, cred că am fost mai exigentă. Sunt foarte strictă în ceea ce priveşte alimentaţia lor.

Rep: I-ai înscris pe cei mici la o grădiniţă privată. De ce ai ales acea instituţie? Ce vă oferă atât de special?

N.L.: Pentru că sunt mult mai puţini în grupă, iar atenţia asupra lor este mai mare. Produsele care li se servesc la masă sunt foarte bune şi sănătoase, totul se pregăteşte în bucătăria grădiniţei. Sunt foarte încântată pentru că saloanele în care au cursurile sunt spaţioase, moderne şi curate.

Rep: Cum se implică soţul tău în creşterea şi educaţia copiilor?

N.L.: Zsolt face tot posibilul ca ei să crească frumos şi armonios. Iese cu ei la plimbare în parc, uneori le dă şi el să mănânce, se joacă cu ei şi le spune poveşti.

Rep: Ce pasiuni are Zsolt Jr?

N.L.: Înotul, patinajul… De curând a început să facă şi hochei, îi place să meargă cu bicicleta, schiază foarte bine, a început să facă pian şi să joace fotbal. Îi place engleza foarte mult. Vorbeşte trei limbi: română, engleză şi maghiară. Îi mai place să deseneze şi să picteze.

Rep: Ce îşi doreşte să devină când va fi mare?

N.L.: Nu i-am pus această întrebare. Vom vedea pe parcurs.

Rep: Îţi mai doreşti alţi copii sau este suficient? 

N.L.: Deocamdată nu ştiu.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 2460 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2013 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.