VIDEO/ Evoluţia rasei umane: De la cimpanzei la Homo sapiens

VIDEO/ Evoluţia rasei umane: De la cimpanzei la Homo sapiens
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evoluţia este procesul prin care a luat naştere omul modern. În cazul oamenilor, acest subiect tratează doar evoluţia primatelor pornind de la cel mai recent organism din care o întreagă specie se trage. Studiile genetice arată că primatele au evoluat din alte mamifere în urmă cu 85 de milioane de ani. Hominidele au evoluat din Hylobatide acum 15-20 de milioane de ani şi aveau drept caracteristică distinctivă poziţia bipedă. Sahelanthropus este primul membru al familiei Hominide care avea poziţie bipedă şi specialiştii consideră că este ultima rudă comună dintre oameni şi gorile sau cimpanzei. Din acest punct, pe parcursul mai multor milioane de ani specia umană a continuat să evolueze până la Homo sapiens, în urmă cu aproximativ 200.000 de ani.

Contradicţii religioase

Deşi s-au descoperit numeroase dovezi care să susţină evoluţia, cea mai mare parte din populaţie tinde să contrazică teoria. Din cauza înclinaţiei pe care o prezintă oamenii, în general, către religie, o mare parte din rasa umană crede în prezent că specia noastră a luat naştere când Dumnezeu i-a creat pe Adam şi Eva. Cercetătorii au încercat să descifreze cu oarecare precizie referinţele din Biblie legate de acest aspect, dar din cauza ambiguităţii nu pot decât presupune. Astfel, specialiştii consideră că episodul Adam şi Eva din Biblie coincide în oarecare măsură cu apariţia speciei Homo sapiens şi că omenirea ar fi „luat naştere”, conform celor scrise în cartea sfântă, în urmă cu aproximativ 40.000 de ani.

Contradicţii ştiinţifice

Graţie numeroaselor fosile descoperite, datorită testelor ADN şi posibilităţii datării precise cu carbon, teoria evoluţiei este acceptată de majoritatea oamenilor de ştiinţă drept precisă. Desigur, mai sunt câteva lucruri care încă nu s-au explicat foarte clar. Sunt câteva legături lipsă pentru că cercetătorii încă nu au găsit dovezi solide pentru a-şi sprijini teoria sau aşa se credea până acum. De-asemenea, adepţii teoriei creaţiei fac absolut tot ce le stă în putinţă să accentueze acest aspect, deşi an de an, numeroase instituţii şi organizaţii particulare investesc sume uriaşe în expediţii menite să aducă la suprafaţă detalii care să ne facă să înţelegem exact cum a evoluat omenirea.

Ultima descoperire

În urmă cu foarte puţin timp o echipă de cercetători au descoperit într-un sit aflat în vecinătatea oraşului Tbilisi, cinci cranii apaţinând omului preistoric, vechi de aproximativ 18 milioane de ani. Împreună cu rămăşiţele umane au fost descoperite şi numeroase unelte improvizate, dar şi fosilele unor prădători din acea perioadă. Aspectul foarte interesant este că aceste cinci cranii au fost descoperite în acelaşi loc, ceea ce înseamnă că au fost înhumate în acelaşi timp şi că probabil acolo era o aşezare de oameni. De-asemenea fiecare craniu este diferit ca trăsături, lucru care nu sugerează specii diferite, ci doar înfăţişări distincte, exact ca în prezent, a unei specii comune. Această descoperire dă puţin peste cap lucrurile afirmate până acum de teoria evoluţiei, care atestă că în urmă cu 18 milioane de ani, pe Pământ, trăiau mai multe specii de Hominide. Aşadar sunt foarte mari şanse să fi fost vorba de o singură specie cu trăsături distinctive, descoperirea venind în sprijinul unui studiu publicat în 2012 care atestă că în acea perioadă, în Africa trăia o singură specie de oameni: Homo erectus.
Pe de altă parte, unii cercetători consideră că afirmaţiile au fost spuse în grabă şi că mai e nevoie de studiu. Aceştia consideră că descoperirea trebuie studiată în detaliu pentru că sunt şanse, de fapt şi de drept, să fie vorba o altă specie de oameni despre care nu se ştia nimic până acum.

Citit 2551 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2013 16:52

2 comentarii

 • postat de Vali Dec
  Duminică, 27 Octombrie 2013 12:43
  5.13.132.***
  Suntem creatia extraterestrilor !
  Legenda genezei omului.
  Zeii sumerieni, condusi de Enlil si Enki au venit cu “carele lor de foc” pe Pamant si s-au stabilit intre Tigru si Eufrat, la sud de muntele Ararat (exact interitoriul localizat de Biblie ca fiind Gradina Edenului). Zeii (Annunaki) exploatau minereu aurifer din minele din Tara de Jos (dupa Sitchin, Rhodezia sau Africa de Sud, unde, intr-adevar, s-au descoperit urmele unor exploatari preistorice), apoi il transportau cu “barcile scufundate” pana in Sumeria.
  Dupa 40 de “perioade” (un an?) de lucru anevoios in mine, Annunaki s-au revoltat si au venit la Enki: “Marite zeu, nu mai vrem sa lucram in mina. E o munca grea si degradanta.” Enki I-a intrebat: “cine vreti sa scoata aurul cel atat de necesar noua?” , la care, Annunaki vin si cu solutia: “Creaza niste lucratori primitivi”. Aurul extras era necesar Annunaki-lor pentru confectionarea de podoabe si pentru carele lor de foc (echipament electronic pentru aeronave).
  De aici incepe legeda propriu-zisa a genezei omului in varianta sumeriana. Enki “a luat samanta unui animal paros, care merge cand in doua, cand in patru picioare si mananca iarba, precum gazelele” si a fecundat-o in repetate randuri pe “Zeita Mama”. Au luat astfel nastere primii oameni, care, o data ajunsi la maturitate, Enki a realizat ca nu sunt in stare sa procreeze.
  In urma cercetarilor ulterioare, s-a observat ca progeniturile ce iau nastere din incrucisarea a doua specii diferite, nu procreaza (ex. catarul, obtinut din incrucisarea dintre iapa si magar este steril). Vazand ca experimentul sau nu este unul reusit, Enki revine asupra lucrarii sale.
  Ia din nou samanta animalului paros, lucreaza asupra sa (inginerie genetica?), fecundeaza ovulele a 14 femele de animal paros, pe care le implanteaza in uterele a 14 zeite. Iau nastere astfel, 7 barbati si 7 femei, perfecti asemanatoti intre ei (clonare). De data aceasta, oamenii erau capabili sa se inmulteasca . Oamenii nou creati aveau caracterele zeilor, respectiv erau foarte inalti, traiau foarte mult (vezi aici similitudini cu Biblia: Noe, Matusalem, etc.) si erau deosebit de puternici si inteligenti.
  La inceput, spun legendele sumeriene, oamenii nu aveau voie sa se imperecheze decat cu zeii, pastrand caracterele acestora, dar, dupa o perioada de o mie de ani, acestia, inmultindu-se peste masura, nu au mai putut fi controlati si au inceput sa se inmulteasca intre ei, avand si legaturi incestuoase.
  Datorita acestui fapt, speta umana a inceput sa degenereze, ei incepand sa semene tot mai putin cu zeii, traind mult mai putin, fiind mai putin inalti, deci asemanandu-se tot mai putin cu creatorii lor.
  Tragand o concluzie personala, daca ar fi sa dam crezare ledendei sumeriene a Genezei omului, aceasta ar fi intermediara intre mitul biblic al Genezei omului si teoria evolutionista a lui Darwin, omul fiind creat de Zeu prin combinarea ADN-ului primatelor cu ADN-ul propriu. Avand in vedere rezultatele notabile obtinute in ingineria genetica in zilele noastre, am putea crede autenticitatea acestei legende.
  3
  2
  Raportează
 • postat de TcS
  Duminică, 27 Octombrie 2013 12:42
  87.21.190.***
  Cu cat esti mai primitiv cu atat esti mai religios.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.